Skocz do zawartości

m10 fachowcy od ukladu smarowania pomozcie!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kontrolka cisnienia oleju swieci grubo 20-30 sekund !!!! wiec tak odpalam rano silnik i az mi ciarki po plecach...zawsze mi dlugo swiecila ale teraz to juz przechodzi pojecie.olej w gornym zakresie,polsyntetyk,wymienilem niedawno sam filtr(filtron,zawsze go montuje) i nic to nie pomoglo.mam zamiar zmienic pompe oleju,mam silnik z drugiego auta,ale czy to pomoze?bo co by sie tam moglo spaprac. Mam taka swoja teorie:olej po dluzszym postoju scieka bo nie trzyma mi tam zawor taki powrotny,zauwazylem tam takie ustrojstwo i to mi sie wydaje byc przyczyna. auto ma oryginalnie zrobione 185 tys km. czekam na odpowiedzi Pany!!!
nie jedź szybciej niż myslisz...
Opublikowano

Kolego ja miałem ten sam problem w m10 ale w e21 przyczyną był zły filtr oleju, wymiana oleju i odpowiedniego filtra pomogło.

Podobno m10 jest nie do zajechania, ja to potwierdzam.

Pozdrawiam

Opublikowano
uporalem sie.przyczyna byl zawor upustowy w pompie oleju,nie trzymal i olej na postoju sciekal z filtra itd..zalozylem inna pompe i jest juz :cool2: :D
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
jeszcze dodam tylko cos. Niedawno wymienialem olej i oczywiscie filtr oleju i zauwazylem ze kontrolka oleju gasnie jeszcze szybciej ,mniej wiecej o polowe krocej.rano po 2-3 sekundach a w dzien przy odpalaniu to jeszcze na rozruszniku.Mysle ze istotny wplyw ma na to filtr jak juz kolega wyzej napisal.Otoz kupilem jak zawsze filtron OP556 ale wyglad jego z zewnatrz i wewnatrz byl duzo bardziej inny niz zwykle.Mysle ze firma filtron poczynila jakies modyfikacje i dzieki temu to sie poprawilo.