Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy chyba wy mi zostajecie po raz kolejny liczę na waszą pomoć

otóż:

Problem polega na tym iż teraz podczas tego jak samochód chodzi na benzynie szarpie (ale tylko jak stoji) buja całą budą itd... skrzynia automat i obojętnie czy jest na D czy na N obroty około 600 obr/min tak pokazuję na obrotomierzu,jednak jak już jest na wyższych obrotach chodzi idealnie,jednakżę na gazie też chodzi dość dobrze jednak też troszkę lata, ogólnie napiszę od początku jak to było kupując samochód wymieniłem uszczelkę pod głowicą(całe planowanie itd.. komplet) nowe świece,kable,przepływomierz,oleje itd.. jednak te rzeczy co napisałem mogą mieć coś wspólnego z tym problemem na początku po wymienie na benzynie chodziła dobrze jednak też były takie lekkie oznaki kołysania budą, na gazie troszkę gorzej pojechałem na komputer żeby usunąć wszystkie błędy i wyszło że coś z Sondą lambdą.... następnie pojechałem do elektryka żeby zobaczył czy sonda czy jednak coś z kablami itd... on sprawdzać sonde powiedział że pokazuje zbyt wysoką mieszankę, w całym tym czasie auto na benzynie chodziło nawet nawet oprócz jak pisałem tego lekkiego kołysania (wszystko to działo się w przeciągu ostatnich około 4 tyg.) Teraz w tej chwili na gazie chodzi właśnie dość dobrze (sekwencja) a na benzynie tak jak napisałem na wolnych obrotach jest strasznie,buja szarpie.w Poniedziałek chcem jechał znów na komputer może coś nowego ale może wy mi powiedzie gdzie szukać przyczny ?

Pozdrawiam i Dziękuję za rady.

Opublikowano
sprawdz ustawienia gazu na kompie, sekwencja jest czula szczegolnie na zanieczyszczenia,filterka gazu sprawdz moze pomoze
ale na gazie właśnie teraz zaczeła dobrze chodzić, problem właśnie teraz jest na benzynie
Opublikowano

podstawa w tym silniku to właściwy luz zaworowy. Mój bardzo się trząsł na zimnym póki nie ustawiłem zaworów - po ustawieniu wszystko ok.

Pozdrawiam

Opublikowano
Jeśli na gazie kultura pracy silnika jest ok, a na benzynie nie to należało by sprawdzić układ paliwowy. Wtryski do kontroli czy jeszcze się do czegoś nadają. Ta sonda jest sprawna czy nie? Napisałeś tylko że pokazuje że dawka jest bogata. Tak samo jest na pb i lpg?
Opublikowano
Jeśli na gazie kultura pracy silnika jest ok, a na benzynie nie to należało by sprawdzić układ paliwowy. Wtryski do kontroli czy jeszcze się do czegoś nadają. Ta sonda jest sprawna czy nie? Napisałeś tylko że pokazuje że dawka jest bogata. Tak samo jest na pb i lpg?
No elektryk powiedział że jest sprawna tylko że pokazuje za duża dawkę jednak jak wcześniej podłączył kto inny pod komputer to wyszło że coś tam z sondą własnie...
Opublikowano
czyli niejest sprawna skoro pokazuje zadużą dawke i wywaliło na kompie bład sondy

Moje BMW- E30 318I,

- E34 525TDS

-E32 730IA-kochana babcia

-E34 520I M50

E46 Touring 320CI M54

E36 M43 Touring

Opublikowano
czyli niejest sprawna skoro pokazuje zadużą dawke i wywaliło na kompie bład sondy
myślałem że jakby pokazała że sonda lambda jest uszkodzona to wogóle nic by nie wskazywało, a to że jednak wskazuje żę za duża dawka to sonda działa ale współczynnikiem może być co innego, jeśli się mylę to mnie poprawcie
Opublikowano
zdecydowałem się na regulacje luzu zaworowego, na czwartek jestem umuwiony, powiedzcie mi tylko koledzy odnośnie tej nie równiej pracy czy to będzie tak samo wtedy na zimnym i na ciepłym ? bo u mnie obojętnie czy ciepły czy zimny chodzi tak samo.