Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie.

Dzisiaj w czasie jazdy licznik prędkości i ekonomizer porostu w jednej chwili przestał działać, test zegarów przechodzi bez problemu. Sprawdziłem bezpieczniki ale wszystkie są ok. Wydaje mi się że gdyby to był czujnik założony na kole to by był ten sam co do ABS, a ABS działa normalnie i się nie świeci kontrolka. Moje E34 2,5 l z automatyczną skrzynią z 91r. Czy w moim aucie jest jakiś inny czujnik prędkości niż czujnik od ABS ? Ew. ma może ktoś schemat elektryczny tego auta. Dopiero co wymieniłem skrzynię biegów bo stara umarła i kilka dni i znowu problem :( ps. Obrotomierz działa normalnie.

Edytowane przez rudikof
Opublikowano
E 34 ma czujnik prędkości zamontowany w tylnym moście. Sprawdź tam podłączenie przewodów. :cool2:
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
Opublikowano
Chciał bym podziękować za pomoc :) Przyczyna błaha pęknięty przewód przy czujniku w moście. Już naprawione, przynajmniej będę spokojnie spał :)