Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey!

Tak sie zastanawiam, czy w E39 mozna jakieś dodatkowe funkje uruchomić.

Np. w Seatach idzie wyświetlać prędkość na climatronicu.

Czy w E39 można coś takiego robić?

Czy np. ustawić żeby przy otwieraniu auta zapalały sie światła czy kierunkowskazy?

Chodzi mi o funkcje ukryte, które można aktywować.

Z góry dziękuje za informacje :cool2:

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Tak, np. :

1. Otwórz drzwi przy załączonym alarmie - będzie Ci świecił światłami (i nie tylko)

2. Zrób sobie test liczników - fajnie sobie wskazówki "wahlują"

.... sorki, tak jakoś mi się zabawnie nasuneło 8) :mrgreen:

A tak poważniej - możesz sobie np. z pilota załączyć oświetlenie wewnątrz samochodu ;) (przynajmmniej tak jest w E38, to chyba w E39 też można zrobić taki trick).

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

No to :

- tryb testowy liczników :D

- tryb serwisowy (testowy) nawigacji

A tak na poważenie - to nic nie wymyśliłem.

PS Zablokujcie mi dostęp do forum przez parę godzin, bo chyba (nie wiem czemu) trzymają mnie się żarty ;) .. Sam się zablokuje - przez jakiś czas ( :roll: ) nie będę tu zaglądał ...

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano

Zaglądaj jak najbardziej :cool2: Dobry humor to podstawa :cool2: Ja nie mam nic przeciwko:)...Temat troche śmiesznie wyglada z tymi trickami w E39 ale moze ktoś coś wie:)heh

P.S.

Tylko prosze bez takich tricków, ze jak nadusze na kluczyk to sie otworzy auto lub zamknie :nana:

Dobra ja zmykam na SGH...bede później:)

Poszukujemy tunerów !!

Opublikowano
Zaglądaj jak najbardziej :cool2: Dobry humor to podstawa :cool2: Ja nie mam nic przeciwko:)...Temat troche śmiesznie wyglada z tymi trickami w E39 ale moze ktoś coś wie:)heh

P.S.

Tylko prosze bez takich tricków, ze jak nadusze na kluczyk to sie otworzy auto lub zamknie :nana:

Dobra ja zmykam na SGH...bede później:)

jak nie masz nawigacji tylko professional albo business to

wylacz radio

wlacz radio

i od razu wcisnij i trzymaj przycisk "m"

wejdziesz do trybu serwisowego radia mozna zmieniac np czulosc

regulacji dzwieku w zaleznosci od predkosci albo sposob szukania stacji.

sa tez inne ciekawe informacje np serial number radia

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
Musz przetetować,mam business...to powinno odpalić.... 8)

Przyklady GAL 1-4 czulosc speed sensitive volume

SEEK 1-2 1 - szukanie do najblizszej zaprogramwoanej stacji, 2-szukanie do najblizszej stacji nadajacej w pasmie

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

Opublikowano
jest milion trickow i ustawien "customowych" w e39. np mozna ustawic ze za kazdym razem jak wlaczasz stacyjke zapalaja sie swiatla mijania (dla tych co tak jak ja jezdza non-stop na swiatlach), albo, ze po przejechaniu ilustam metrow blokuja sie automatycznie drzwi na centralnym - problem w tym, ze z tym sie bawil moj mechanik, ale samemu jeszcze nie doszedlem jak sie to robi. Jedno jest pewne - da sie zrobic kilka trcikow :wink: - mozliwe, ze po podpieciu do kompa.
Opublikowano
heh Psychop, ja chyba jestem antytalentem technicznym :duh: ...Jak wciskam "m" to wyświetla mi się Serial No. chyba :mad2: i dalej nie umiem przejść :mrgreen: ...tez tak masz??co źle robie :? ??

pozniej naciskasz strzalki w lewo w prawo zeby zmienic kolejna opcje

na softkeysach na dole pojawiaja sie opisy jesli opcja jest "edytowalna"

Opublikowano
jest milion trickow i ustawien "customowych" w e39. np mozna ustawic ze za kazdym razem jak wlaczasz stacyjke zapalaja sie swiatla mijania (dla tych co tak jak ja jezdza non-stop na swiatlach), albo, ze po przejechaniu ilustam metrow blokuja sie automatycznie drzwi na centralnym - problem w tym, ze z tym sie bawil moj mechanik, ale samemu jeszcze nie doszedlem jak sie to robi. Jedno jest pewne - da sie zrobic kilka trcikow :wink: - mozliwe, ze po podpieciu do kompa.

Wiekszosc z nich niestety dostepna tylko z poziomu DISa i to w autach

wyposazonych w "car & key memory" czyli po 2000 roku. Przed 2000

jest ich stosunkowo niewiele. Opcje dostepne sa w menu "car & key" szczegolowy opis jest w TISie. Z ktorego roku masz auto ?

Opublikowano
Dzięki:)...Musze się pobawic jak będe stał w korku o 15.20 :cool2:

P.S.

Skąd Ty tyle wiesz o E39? :mrgreen: heh...

Duzo czytam :)

Popoludniami jak mam troche czasu to biore sobie TISa i czytam losowo wybrany rozdzial. Poglebiam wiedze o temacie to po pierwsze po drugie

TIS mam po niemiecku i troche sie mobilizuje, zeby od czasu do czasu

siegac po slownik. Poza tym duzo szperam po zagranicznych listach

dyskusyjnych (www.bmwtips.com, www.bimmerfest.com i innych).

Opublikowano
e39 jest z 96roku. Nie wiem jakie ma jeszcze inne opcje, ale z tymi swiatlami i zamkiem to na bank, bo tak mam ustawione. To jest absolutnie full wersja (z opcji dostepnych wtedy nie ma tylko rolety i pdc - ma nawet oryginalne webasto), wiec moze jest wlasnie jednym z tych nielicznych egzemplarzy sprzed 2000 roku... :wink:
Opublikowano
e39 jest z 96roku. Nie wiem jakie ma jeszcze inne opcje, ale z tymi swiatlami i zamkiem to na bank, bo tak mam ustawione. To jest absolutnie full wersja (z opcji dostepnych wtedy nie ma tylko rolety i pdc - ma nawet oryginalne webasto), wiec moze jest wlasnie jednym z tych nielicznych egzemplarzy sprzed 2000 roku... :wink:

Czyli ten sam rocznik co moj - musi byc tak samo. Nie wykluczam ze te

rzeczy daje sie ustawic za pomoca programowania DIS, ale

zdecydowanie Car & Key memory wprowadza duzo wiecej ciekawych opcji. Tak czy inaczej to nie miesci sie w scope tips&tricks, poniewaz

wymaga specjalistycznego sprzetu ;)

Doczytalem - swiatla i zachowanei sie centralnego zamka faktycznie

mozna zaprogramowac. Ponadto zachowanei sie kierunkowskazow

i syreny przy zamykaniu/otwieraniu auta tudziez swiatel przy

wzbudzeniu alarmu.

Mk

Opublikowano
... absolutnie full wersja (z opcji dostepnych wtedy nie ma tylko rolety i pdc - ma nawet oryginalne webasto)...

Jak zwykle nie wytrzymam .... na dodatek "absolutnie full ..." - bez obrazy, ale chociaż na forum dajcie spokój z full ... - co najwyżej bogata, albo bardzo bogata wersja. Jak do tej pory wszystkim zaprzeczającym po 1 minucie udowodniłem, że nie mają full i to na dodatek w 99% dużo brakuje do tego, ale jednocześnie jakby ktoś się upierał, że ma całkowity standard, to udowadniam, że tak nie jest ;) (ale przy tym prawie nikt się nie upiera) ...

Stronka

Opublikowano
... absolutnie full wersja (z opcji dostepnych wtedy nie ma tylko rolety i pdc - ma nawet oryginalne webasto)...

Jak zwykle nie wytrzymam .... na dodatek "absolutnie full ..." - bez obrazy, ale chociaż na forum dajcie spokój z full ... - co najwyżej bogata, albo bardzo bogata wersja. Jak do tej pory wszystkim zaprzeczającym po 1 minucie udowodniłem, że nie mają full i to na dodatek w 99% dużo brakuje do tego, ale jednocześnie jakby ktoś się upierał, że ma całkowity standard, to udowadniam, że tak nie jest ;) (ale przy tym prawie nikt się nie upiera) ...

To prawda - "full wersja" brzmi jak z ogloszenia handlarza uzywanimi samochodami ;)

Chociaz....z jednym z moich poprzednich samochodow mialbys niezly

problem - no chyba zeby przyczepic sie do braku opcji "policyjnych"

czy "taksowkowych" :)

Opublikowano
slyszalem o takim triku w e39, dziala tez w wiekszosci innych modeli... skrecasz kierownice, po czym dodajesz mocno gazu... samochod zaczyna sie obracac zostawiajac na betonie czarne koleczka :)

To chyba jakis bardzo specyficzny trik bo w fiacie punto nie chcial dzialac:)

Opublikowano

Hm fajne...A to idzie z centrala odpalic czy z alarmu??U mnie jest tylko CZ.

Jeszcze takie pytanko, kolega w C-kalsie pomajsterkowal i teraz jak otwiera auto to zalaczaja sie jemu postojowki i halogeny, tylko dokladnie nie wiem jak to jest zrobione bo po chwili same gasna :mrgreen:

Poszukujemy tunerów !!

Opublikowano
Hm fajne...A to idzie z centrala odpalic czy z alarmu??U mnie jest tylko CZ.

Jeszcze takie pytanko, kolega w C-kalsie pomajsterkowal i teraz jak otwiera auto to zalaczaja sie jemu postojowki i halogeny, tylko dokladnie nie wiem jak to jest zrobione bo po chwili same gasna :mrgreen:

Jesli to W203 czyli taka jak mialem, to tam akurat te opcje ustawia sie

w menu zespolu wskaznikow, podmenu oswietlenie ("beleuchtung", "lighting") u mnie akurat mialem angielskie i nazywalo sie

to "locator lighting" czy jakos tak. Zadne czary - jest w instrukcji.

Ja myslalem o tym zeby zrobic podobny patent w BMW i wlasciwie to

wymyslilem, programowo raczej nie ma takiej mozliwosci, ale prosciutki

uklad z jednym czy 2. przekaznikami moze to zalatwic. To fajny feature jak sie parkuje auto w ciemnosci czy w nieoswietlonym garazu

Opublikowano
slyszalem o takim triku w e39, dziala tez w wiekszosci innych modeli... skrecasz kierownice, po czym dodajesz mocno gazu... samochod zaczyna sie obracac zostawiajac na betonie czarne koleczka :)

To chyba jakis bardzo specyficzny trik bo w fiacie punto nie chcial dzialac:)

innych modeli, a nie innych pojazdow :)