Skocz do zawartości

orginalne radio z tv

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
padlo radio i nic nie dziala,pomocy

Opublikowano
Miałem podobny problem w e38,740i, nic nie było słychać tzn: radia, tv... problem był prosty, ale trudny do ustalenia. Myślałem, że padł wzmacniacz. Po prostu akumulator był za słaby. Gdy komputer stwierdzi spadek napięcia w akumulatorze, to wyłącza radio, ogrzewanie foteli, tylnej szyby i tak po kolei. Wiem to z autopsji oraz z instrukcji obsługi samochodu. Po naładowaniu akumulatora wszystko wróciło do normy, ale nie na długo. Podczas jeżdżenia tylko w mieście akumulator z czasem i tak padnie. W instrukcji zalecają w takich przypadkach ładowanie go co 3 miesiące.
Opublikowano
  • Autor
  • byc moze ale u mnie stalo sie tak,gdy podkrecilem radio na full i wtedy wszystko sie wylaczylo,wszystko tzn.navi,zmieniara,zestaw glosnomowiacy no i radio.

Opublikowano
  • Autor
  • no jak tam koledzy ,wie ktos co moglo mi sie stac ze sprzetem?

Opublikowano
tzn że co masz ciemność na radiu czy brak foni bo nie rozumiem. Jeśłi brak foni to sprawdz w bagażniku ( lewy boczek) Tam masz wzmacniacz i całą reszte. Mało kto wie że we wzmaku jest bezpiecznik. Żeby do niego sie dobrać musisz rozkręcić całość, czyli poprostu wymontować wzmak z ramy mocującej. Oczywiście najpierw sprawdz wszystkie bezpiecznniki w aucie te pod maską oraz te w bagażniku nad aku.
Opublikowano
  • Autor
  • mam ciemnosc i brak foni

Opublikowano
to ja bym zrobił poprostu tak: wymontował radio i sprawdził czy masz oba zasilania. Co to znaczy? Każde radio nie tylko seryjne ma dwa plusy. Jeden stały drugi po stacyjce. Nie zagra i nie włączy sie radio jeżeli któregoś z nich zabraknie. Szukać szukać i jeszcze raz szukać. Moze to też być wina stacyjki. Wszystko inne Ci działa poprawnie? Wnioseki jest prosty albo walnął bezpiecznik albo gdzies brak połączenia i prądu albo padło radio, tuner. Sprawdzić trzeba zasilnia wszędzie w tunerze, wzmacniaczu, panelu na kokpicie.
Opublikowano
  • Autor
  • ok. dzieki jutro sie do tego zabieram i jak cos ustale to dam znac

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
[list=]pomozcie mam nowy akum ale od trzech tygodni musze go raz w tygodniu go ladowac.dawalem godo zbadania i aku jest ok

Opublikowano
miernik w rękę i mierzyć czy coś wcina prąd. Tyle możemy pomódz.
Opublikowano
  • Autor
  • dzieki,trza bedzie szukac

Opublikowano
Witam, jak pisałem wcześniej, miałem podobny problem ze sprzętem grającym. Jak spadnie napięcie akumulatora, to komputer odłącza poszczególne rzeczy, m.in. radio. Po naładowaniu akumulatora grało, ale po 2 dniowym postoju akumulator znów osłabł. Znalazłem przyczynę. Powyłączałem wszystko i pomierzyłem, co pobiera prąd. Telefon!!! Pomimo wyłączenia go przyciskiem, żeby zgasł wyświetlacz telefonu on i tak ciągnie prąd i rozładowuje akumulator. Trzeba odłączyć kabek słuchawki, który wchodzi do podłokietnika, wtedy jest wyłączony. Zrobiłem tak i jest ok, radyjko gra zawsze. Pozdro
Opublikowano
  • Autor
[list=]dzieki wylaczylem juz tydzien temu telefon i na razie jest ok,a jezeli chodzi o radio to nadal mi nie dziala,dalem glosniej i zgaslo i tak jest do dzis bo nie mam czasu sie za to zabrac