Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Miałem podobny problem w e38,740i, nic nie było słychać tzn: radia, tv... problem był prosty, ale trudny do ustalenia. Myślałem, że padł wzmacniacz. Po prostu akumulator był za słaby. Gdy komputer stwierdzi spadek napięcia w akumulatorze, to wyłącza radio, ogrzewanie foteli, tylnej szyby i tak po kolei. Wiem to z autopsji oraz z instrukcji obsługi samochodu. Po naładowaniu akumulatora wszystko wróciło do normy, ale nie na długo. Podczas jeżdżenia tylko w mieście akumulator z czasem i tak padnie. W instrukcji zalecają w takich przypadkach ładowanie go co 3 miesiące.
Opublikowano
  • byc moze ale u mnie stalo sie tak,gdy podkrecilem radio na full i wtedy wszystko sie wylaczylo,wszystko tzn.navi,zmieniara,zestaw glosnomowiacy no i radio.

Opublikowano
tzn że co masz ciemność na radiu czy brak foni bo nie rozumiem. Jeśłi brak foni to sprawdz w bagażniku ( lewy boczek) Tam masz wzmacniacz i całą reszte. Mało kto wie że we wzmaku jest bezpiecznik. Żeby do niego sie dobrać musisz rozkręcić całość, czyli poprostu wymontować wzmak z ramy mocującej. Oczywiście najpierw sprawdz wszystkie bezpiecznniki w aucie te pod maską oraz te w bagażniku nad aku.
Opublikowano
to ja bym zrobił poprostu tak: wymontował radio i sprawdził czy masz oba zasilania. Co to znaczy? Każde radio nie tylko seryjne ma dwa plusy. Jeden stały drugi po stacyjce. Nie zagra i nie włączy sie radio jeżeli któregoś z nich zabraknie. Szukać szukać i jeszcze raz szukać. Moze to też być wina stacyjki. Wszystko inne Ci działa poprawnie? Wnioseki jest prosty albo walnął bezpiecznik albo gdzies brak połączenia i prądu albo padło radio, tuner. Sprawdzić trzeba zasilnia wszędzie w tunerze, wzmacniaczu, panelu na kokpicie.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, jak pisałem wcześniej, miałem podobny problem ze sprzętem grającym. Jak spadnie napięcie akumulatora, to komputer odłącza poszczególne rzeczy, m.in. radio. Po naładowaniu akumulatora grało, ale po 2 dniowym postoju akumulator znów osłabł. Znalazłem przyczynę. Powyłączałem wszystko i pomierzyłem, co pobiera prąd. Telefon!!! Pomimo wyłączenia go przyciskiem, żeby zgasł wyświetlacz telefonu on i tak ciągnie prąd i rozładowuje akumulator. Trzeba odłączyć kabek słuchawki, który wchodzi do podłokietnika, wtedy jest wyłączony. Zrobiłem tak i jest ok, radyjko gra zawsze. Pozdro
Opublikowano
[list=]dzieki wylaczylem juz tydzien temu telefon i na razie jest ok,a jezeli chodzi o radio to nadal mi nie dziala,dalem glosniej i zgaslo i tak jest do dzis bo nie mam czasu sie za to zabrac