Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ot urz od dłuższego czasu się bawię z szybą gdyż zawsze po paru otwarciach wyrywa ją z tych suwaków, co są na dole i kupiłem nowe bo myślałem ze są wyrobione ale nic to nie pomogło i dalej wyskakuje przy samej górze, dodam ze jak naoliwiłem troszkę uszczelki z boku to szyba nagle dużo lżej zaczęła chodzić ale dalej po jakimś czasie ją wyrzuca i jestem bezradny. Morze ktoś już miał taki problem i doradził by co i jak bo już ręce opadają a chodzi o szybę od kierowcy. POZDRAWIAM
BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
Opublikowano

Jest ona dobrze wsadzona w dwie uszczelki z jednej i drugiej strony?

Miałem to samo i to z dwóch stron-z jednej strony mi wypadła, złamało się kółeczko to co chodzi w tej szynie, szyba spadła na sam dół i to jeszcze jak wracałem z zagranicy w deszcz :duh:

Próbuj tą regulacją co ustawiasz siłę docisku do krawędzi drzwi-śruba na klucz 10 przy tej szynie co kółeczko właśnie w niej chodzi, jeśli dalej nic to może masz lekko wygięty mechanizm, ja u siebie się dość długo bawiłem z tym i właśnie kąt tych ramion co wchodzą w ślizgi był minimalnie zły i wydzierało ślizgi. Były już o tym tematy na forum i jakieś fotki nawet chyba dawałem tylko nie wiem czy łatwo będzie je znaleźć.

Opublikowano
ślizgi właśnie są wymienione na nowe i dalej to samo myślę ze coś się przekrzywiło ale nie mam pojęcia za bardzo co
Opublikowano
ślizgi właśnie są wymienione na nowe i dalej to samo myślę ze coś się przekrzywiło ale nie mam pojęcia za bardzo co

Nie wiem czy masz coś podobnego ale u mnie szyba wyskakiwała

z prowadnic jak była opuszczona przy zatrzaskiwaniu drzwi.

Szyba przy opuszczeniu słabo trzymała się w prowadnicach.

Problem rozwiązałem poprzez podłożenie podkładki pod śrubę

pomiędzy mocowaniem a prowadnicą lewą dolną.

Od tego czasu mam spokój , jakieś dwa lata.

http://images.spritmonitor.de/353206_2.png

353206.jpg?stamp=1263766861 795500.jpg?stamp=1505496641

Opublikowano

ja wymieniłem te ślizgi i dalej szyba ucieka więc to kwestia chyba prowadnic .......... i dość częsty problem w e36 u mnie od strony pasażera

pozdrawiam

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano
A ja mam ten problem po prawej i po lewej stronie... Musze wymienic te slizgi i zobaczymy co bedzie dalej, bo rozbierałem drzwi i sa połamane, jak opuszcze szybe na dół to juz jej nie zamkne bo mi spada :? :evil:
Opublikowano
umnie na dole szyba chodzi elegancko ale jak podchodzi do góry to tak jakby miała strzelić i wtedy wyskakuje z ślizgu ślizgi są nowe i niepołamane
Opublikowano

u mnie dokładnie to samo jak podchodzi już do końca to wyskakuje i podwija górną uszczelkę

pozdrawiam

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie i jakie rady jeszcze?? Siedze za granica jak jestem w Pl to 2 dni i niema czasu nic robic Pasazera szyba juz mi chwile nie dziala a wczoraj zepsula mi sie moja :/ Jade do PL dzisiaj i musze to naprawic ale jakies rady moze byscie jeszcze dali bo ostatnio juz sam walczylem z tym ale poleglem... Wymienilem plastiki a szyba dalej wyskakiwala :( pozdrawiam
Opublikowano
Niema innych rad-jak wyskakuje to nie siedzi dobrze w uszczelkach, wysypane plastiki (ale to wymieniłeś) , pogięte ramiona które ją dźwigają, może być też śruba ta którą się ustawia dociąganie do krawędzi drzwi popuszczona, zła siła dociągu. To trzeba kombinować i patrzeć co się dzieje-wygniesz to ramię co ją dźwiga ciut za dużo w jedną lub drugą stronę i już są cyrki.