Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam dziwny problem z silnikiem w mojej 7. Silnik zachowuje się bardzo dziwnie. Pracuje równo i pięknie, ale gaśnie bez powodu podczas jazdy jak i podczas stania, zimny czy rozgrzany. Gaśnie w różny sposób. Czasami po prostu się wyłącza, a czasami obroty delikatnie skaczą w górę i w dół i.... gaśnie. Jak zgaśnie to odpala bez problemu i znowu zgaśnie. Jak odpale i przytrzymam na obrotach około 2 tys. to próbuje zgasną, ale po 5 sekundach wszystko wraca do normy i mogę jechac. Może byc tak, że przejadę 100 km i nie zgaśnie, a może byc tak ze na 1 km zgaśnie mi 5 razy. Czasami odpalam i jest wszystko ok. Wymieniłem wszystkie filtry, olej, świece i nic się nie zmieniło. Samochód stał 3 lata nie używany i to jest jedyny problem po tym okresie. Dolewam do baku preparat oczyszczający układ paliwowy, ale to też nic nie daje. Może ktoś coś podejrzewa?

Opublikowano
to ja zabawie się we wróżkę... stawiam na EML - pojawił się kiedyś taki komunikat na desce?

BMW E32 750iA '91 (magia V12 :twisted2: ) & Honda Shadow VT 1100 -custom- chopper

Ex: BMW E32 735i'87, Mercedes-Benz W123 300 D'79, Ford Fiesta '92, Honda VF 750 F'83, Jawa 350'88, Fiat 126p'89, Yamaha RJX 80 SE'87,Motorynka...

:arrow: Schematy E32 :arrow: CERBER -bezpieczeństwo IT

Opublikowano
mialem tak e39 2,8. tez szukałem a robiła to pompa paliwa. po wyciągnieciu(wymianie )pompuje paliwo do dzis słuzy jako wypompowywacz paliwa ze zbirników klientów którzy przyjechali na wyminę pompki z pełnym zbiornikiem:) cicho pracuje itd. a w aucie robiła takie numery.
e39 3.0D
Opublikowano

Witam

Wszystko już wróciło do normy. Nie była to pompa paliwa, tylko po 1. czujnik silnika i po 2. jakaś membrana pomiędzy kolektorem a silnikiem ( dokładnie nie wiem o co chodzi bo nie zrozumiałem o co chodzi majstrowi). Zrobili diagnostykę silnika i teraz jest cud miód. w Sumie koszt części (oryginalnych z serwisu) i robota 1100zł. Wymieniłem jeszcze sprzęgło wiskozy bo coś ciężko chodziło. Kurcze nie wiedziałem, że moja 7 wydaje taki piękny pomruk. To po prostu jest piękne.

Pozdrawiam