Skocz do zawartości

Gaśnie na rozgrzanym silniku :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moje Bmw to e36 cupe silnik 1.6 M43 rocznik 1994

Mam taki problem od 2 dni, zapalam samochod bez problemow ale gdy sie troszke rozgrzeje przejade kawalek i zaczynaja spadac obroty chwile silnik bardzo mocno faluje, dlawi sie i gasnie co moze byc ewentualnie przyczyna :?: . Z góry dzięki za jakąkolwiek radę albo podpowiedź.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam,

jezeli faluja obroty to sprawdzilbym na Twoim miejscu silnik krokowy. ja mam podobnie, z tym ze na gazie. Odpalam spoko, bez problemu, ale np. jak sie rozpedze i dojezdzam do swiatel i wrzucam na luz to obroty spadaja tak ze silnik gasnie. mam zamiar wziac sie za krokowca ale chyba poczekam do cieplejszych czasow. sprawdz czy nie jest zabrudzony i oczysc go.

na forum znalazlem gdzies temat z czyszczeniem krokowca, chyba w czesci zrob to sam. czasem czyszczenie niewiele daje i warto po prostu kupic nowy, ale zanim mialbys kupowac warto zamienic sie na chwile z kims kto ma dobry silnik i sprawdzic jak sie jezdzi

pzdr

yaz

Opublikowano

u mnie w 1.6 tez sie tak dzieje czasami jak jest -10 stopni

gdy temp silnika podniesie sie tuz po za niebieskie pole to zaczyna szarpac brakowac mocy jak mu dam kopa to idzie...a normanie szedl nie bedzie ...jak puszcze na luz to zgasnie.,..albo bedzie dygotal obrotami i zgasnie za chwile...

jak jest cieplej na polu chodzi normalnie...