Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szanownych forumowiczów, w tym dziale pisze niezmiernie rzadko z racji tego, że nigdy nie miałem żadnych problemów ze spalaniem ani z instalacją którą posiadam tj. KME z szarymi wtryskiwaczami. Otóż zauważyłem ostatnio niepokojące objawy, tzn na jałowym biegu , mowa oczywyscie o pracy na LPG, da sie wyczuc wyraźne drgania budy a raczej silnika chyba, natomiast przyspieszajac autko szarpie a jak trzymam obroty stałe podczasx jazdy rowniez poszarpuje delikatnie. Pojechałem do gazownika, i facet mówi, że to wtryskiwacze, tzn jakieś tam gumki do wymiany i ze cos sie tam zasyfiło itrzeba te gumki wymienic, przeczyscic wtryskiwacze i wyregulowac pozniej każdy z osobna. Nie przejmuje sie tym bo instalka na gwarancji wiec chyba wymienia to w ramach gwarancji. Ponoć taksie może dziać głównie ze wzgledu na złą jakość gazu i nie tylko.

Pytanie natomiast brzmi, czy te szare valteki się nadają, czy może zamiast czyscic wymienic na jakies inne wstrykiwacze, czy ktoś w temacie mógłby sie wypowiedziec odnosnie tych wtsryskiwaczy i ogólnie sposobu poradzenia sobie z problmme? Czy moze lepiej pozowlic wyczyscic i wymioenic te uszczelniacze i jezdzic dalej na tym. Dodam ze zadnych problemow wczesniej nie bylo, moc ok, spalanie w normie...tylko teraz autko przerywa i drga na wolnych no i wtryskiwacze glosno pracują, ponoc ze względu na te uszczelki a raczej ich wymęczenie

Opublikowano

Witam

Ja u mnie mam wtryski Valteka- czerwone, na razie chodzą, czasem głośniej czasem ciszej ale na razie jest ok.

Z tego co sie dowiedziałem na Lpg.info.pl to chłopaki tam mówią ze valteki i raile to syf nad syfy, więc jak juz masz je wykończone to najlepiej wymień na np. Magic Jety albo matrix ale te są ponoć drogie.

Tak z ciekawości - ile Ci paliła bunia dotychczas?

Opublikowano
dotychczas ok 13-14 tylko miasto ( korki), słyszałem ze matrixy są mało wytrzymałe, a czy jakiekolwiek wtryski podpasuje do mojej istalki nie orientujesz sie kolego??
Opublikowano

Myśle ze Magic jety spokojnie podpasujesz. Wejdz na tamto forum o którym pisałem tam jest gosc o niku Nikoś. Z tego cos sie tam naczytałem :wink: to on jest naprawde dobry w te klocki.

P.S. Całkiem niezle Ci pali bunia w miescie. Mi moja w automacie łyka średnio 15-16 w miescie na w miare krótkich odcinkach.

W czasie swiat i nowego roku jak robiłem odcinki po 2-3km to mi nawet 20L gazu łykała he,he

Opublikowano

Dzisiaj wymieniłem te uszczelki na wtryskiwaczach bo były wybite czy jak to sie zwie i jest ok nie szarpie nic a nic tak jak na beznynce :D w koncu autko wróciło do normy, a pytałem gazownika o te matrixy itp i dowiedziałem sie ze valteci są lepsze :( nie wiem ile w tym przwdy, ja mam szare valteki, zapytam tego gościa o którym pisałeś wyzej z innego forum, dzieki pzdr

Łukasz

Opublikowano
Miałem ostatnio podobny problem u mnie z valtekami, wystrczyło wymienić tłoczki i wyregulować wtryskiwacze. Niewiem lukas23 czy jak byłeś u gazownika to czy po wymianie uszczelek wyregulował ci wtryskiwacze. Jeżeli nie to lepiej jeszcze do niego podjedź i niech to zrobi bo w innym wypadku będziesz za niedługo wymieniał je od nowa. Co do forum o którym pisze Martines_Lesz a mianowicie: lpg.info.pl to szczerze mówiąc gorszego forum nie widziałem, chciałem się tam dowiedzieć co i jak z wtryskiwaczami to koleś o nicku: NikośWariat nie umiał napisać co i jak może być tylko odrazu żeby wymieniać na Magic Jet tak jakby były najlepsze, a po rozmowie z gościem z hurtowni dowiedziałem się że na mrozie szybciej się kończą nić valteki. Przez co jak mu odpisałem że taniej mnie wyniesie naprawa Valteków jak kupno innych wywalił mnie z forum :lol: Poprostu koleś nie umie przyjąć że ma się inne zdanie od niego.
ŚREDNIO 11L/100km (LPG)
Opublikowano
Chyba wyregulowali cos robili na kompie i sprawdzali jakims przyrzadem kazdy ale nie powiem Ci czy to była regulACJA zadnych negatywnych skutkow nie ma wiec hcyba wyregulowane
Opublikowano
No to pewnie wyregulowali. Ja dziś jeszcze jade na dostrojenie wszystkiego bo ostatnio nie zdążyłem. Życze miłej jazdy :)
ŚREDNIO 11L/100km (LPG)
Opublikowano
No i znowu zaczyna poszarpywac i udalo mu sie zgasnac przy dosc ostrym hamowaniu wtedy obroty spadają i autko gasnie tzn zdarzylo sie tak trzy razy wczoraj i nie wiem za co sie zabrac, wiecie jak to jest z tymi mechanikami i gazownikami, dziwe sie bo do tej pory nie ,mialem zadnych ale to żadnych problemow z LPG a teraz nawet po wymianie było ok, a teraz znowu szarpie i trzęsie delikatnie, co prawda nie tak jak wtedy ale jednak, co poradzic na to co sprawdzic konkretnie?
Opublikowano
Spróbuj jeszcze podjechać na regulacje wtryskiwaczy, u mnie jak zaczęło szarpać budą to wystarczyło je minimalnie podregulować i spokówj, pewnie się te gumki i uszczelniacze poustawiały.
ŚREDNIO 11L/100km (LPG)