Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Wsiadam wczoraj do auta naciskam sprzęgło a tu pełny luz, kompletny brak sprzęgła biegi nie wchodzą czyżby linka? Od czego zacząć?Jakie koszta? czy zabieg jest skomplikowany? Dodam ze obecnie jestem w Holandii czy byle serwis coś nie popieprzy i czy odrazu zawlec bumę do serwisu BMW. Dziękuje za wszelką pomoc dodam że to 530 v8 ale z motorem M60 4.0.

Edytowane przez Maxtoto
Czy ktoś zamawiał BMW?
Opublikowano

Jaka linka ?

Hydrauliczne jest.

Sprawdź poziom płynu hamulcowego. Jeśli jest OK, to prawdopodobnie przepuszcza Ci tłoczek wysprzęglający (nie wiem, jak to się prawidłowo nazywa).

pozdr

Mariusz

Opublikowano
W tym aucie są 2 zbiorniczki jeden do płynu hamulców i drugi do sprzęgła, jakiś czas temu zgubiłem taki patencik ze środka od tego zbiorniczka sprzęgła przy dolewaniu płynu i tak jeździłem gdy zabrakło sprzęgła zajrzałem a w zbiorniczku sucho. Mariusz napisz co i jak bo buma stoi. Od czego się zabrać?
Czy ktoś zamawiał BMW?
Opublikowano
Juz naprawione, część 50e, robocizna 70e, padł cylinderek pasywny ten co jest przy skrzyni.
Czy ktoś zamawiał BMW?