Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Widzialem na allegro progi orginalne od m3.I zauwazylem w nich jakies kolki ( chyba ).I w zwiazku z tym moje pytanie.Jak sie montuje te listwy czy potrzebne sa jakies uchwyty? Czy fabryczna emka ma inna blache pod tymi progami od zwyklej coupety? Pozdro
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli myślisz o progach od gościa z Bolesławca to te na zdjęciu na 100% nie są od M3 tylko od zwykłej. Progi od M3 mają taki profil jak by dolna krawędz była w jednym miejscu przecięta przedłużona i zachodziła na siebie. Mocowania powinny pasować od zwykłej. Oprócz spinek w otworach w progach są takie zielone plastikowe tulejki, od spodu i na tylnym nadkolu są otwory na kołki z bolcem.
  • 1 rok później...
Opublikowano
ja rowniez ostatnio kupilem progi od m-ki no i sa tak takie "szyny" na spinki plastikowe, mam e36 coupetke no i zadnych otworow w progach nie mam. Ale zamontowac napewno sie da :) progi przykreca sie od wewnetrznej strony nadkoli, no i potem trzeba sobie zrobic kilka dziurek w samochodzie zeby wbic spinki, mozna tez sie pobawic w klejenie, ale to raczej gorsze rozwiazanie :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To powodzenia z wierceniem otworow w prograch, ja musialem wywiercic tylko dwie albo aż dwie w błotniku i jest to masakra bo nie ma tego jak wymierzyc. Przestawisz je względem siebie albo zrobisz za wysoko/nisko i nie założysz progu albo go zerwiesz. W dodatku jak nie masz dziurek z boku to zapewne nie masz też od spodu w podłodze na kolejne kołki. Jak dla mnie to beznadzieja szczególnie że w oryginale przychodzi tych kołków i spinek w sumie ze 20 na jedną strone.
Opublikowano
Jeżeli myślisz o progach od gościa z Bolesławca to te na zdjęciu na 100% nie są od M3 tylko od zwykłej. Progi od M3 mają taki profil jak by dolna krawędz była w jednym miejscu przecięta przedłużona i zachodziła na siebie. Mocowania powinny pasować od zwykłej. Oprócz spinek w otworach w progach są takie zielone plastikowe tulejki, od spodu i na tylnym nadkolu są otwory na kołki z bolcem.

Bax w sedanach M3 były montowane , te zwykłe progi , nie zawijane i pasują również do Coupe, więc może są oryginalne, dajcie linka to bedzie wszystko jasne

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif