Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ponownie!

Czyli jednak to nie jest błąd. Kupując auto w salonie BMW mówili , że jest z leasingu i posiada tylko jeden kluczyk. Wszystko jest w umowie.

Pozdrawiam

Leasing zwykle konczy się wykupem, i wtedy leasingodawca musi oddać kpl kluczyków i dokumentów- auto przestaje być jego własnością.

Głupie tłumaczenie że poleasingowe maja 1 kluczyk.

W Polsce tak, ale Polska to dziwny kraj gdzie użyczenie auta wcześniej czy później wiąże się z jego posiadaniem.

Myślę, że jeden kluczyk zostaje u leasingodawcy po to aby ie miał kłopotów z windykacją.

Opublikowano

Trochę miałem do czynienia z autami w trakcie i po leasingu i w przypadku nowego auta leasingodawca może nawet go nie widzieć. Odbiór nowego auta z salonu przez użytkownika może nastąpić na podstawie dokumentów bezpośrednio od dealera. Użytkownik dostaje wszystkie kluczyki, a zabezpieczeniem dla leasingu jest karta pojazdu, której użytkownik nie otrzymuje, a jest przechowywana przez firmę leasingową. Głupotą by była sytuacja zatrzymania kluczy przez firmę leasingową np. w przypadku zatrzaśnięcia kluczy, kiedy użytkownikowi korzystającemu z pojazdu w Zakopanem przydarzyłoby się to zrobić w sytuacji gdy leasingodawca miałby główną siedzibę w Szczecinie, a tak bywa niejednokrotnie...

pozdrawiam

thenygoos

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

Z mojej wiedzy to sprawdzanie po kluczyku to nie wszytko :) wystrczy vin podac odpowiedniej osobie i mamy cała historie seriwsu :) A przebieg z kluczyka może byc tylko potwierdzeniem tego co jest w bazie. Oczywiscie oficjalni jak sie zapytacie to nie ma takiej bazy ( prosze przyjechac sprawdzimy za 250zł :)) chyba że akurat to auto było serwisowane w ASO do którego dzwonicie. Ale zapewniam was jest taka baza ogólno europejska :) MAm człowieka który mi niedawno sprawdzał auto po vin które juz kupiłem w DE. Dostałem wyciag o kazdym serwisie i naprawie gwarancyjnej.

A cos czuje ze w ASO ten kluczyk to chyba służy szczytaniu VIN :)

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
Z mojej wiedzy to sprawdzanie po kluczyku to nie wszytko :) wystrczy vin podac odpowiedniej osobie i mamy cała historie seriwsu :) A przebieg z kluczyka może byc tylko potwierdzeniem tego co jest w bazie. Oczywiscie oficjalni jak sie zapytacie to nie ma takiej bazy ( prosze przyjechac sprawdzimy za 250zł :)) chyba że akurat to auto było serwisowane w ASO do którego dzwonicie. Ale zapewniam was jest taka baza ogólno europejska :) MAm człowieka który mi niedawno sprawdzał auto po vin które juz kupiłem w DE. Dostałem wyciag o kazdym serwisie i naprawie gwarancyjnej.

A cos czuje ze w ASO ten kluczyk to chyba służy szczytaniu VIN :)

ale to zadna nowosc - o tej 'bazie' wiadomo od dawna

jeden problem - obejmuje tylko auta serwisowane w ASO i w 90% w niemczech - reszta europy jest rzadkoscia w tym spisie tak ze jak masz auto ze szwajcarii, wloszech itp to raczej sie nie spodziewaj ze sie czegos dowiesz poza wyposazeniem

a sprawdzanie w kluczyku - tylko jak ktos nieobeznany to robil, bo jak ktos sie znal to nie wyczaisz

Opublikowano
moja e39 jest z włoch i tez mieli wszystko w bazie :) NO włąsnie o to mi chodziło że jesli nie maja podkładki z bazy serwisowania to i odczyt po kluczyku nic nie daje :) BO skrecic można kazdy modłol :) A w sumie wystrczy EWS a póznije zaprogramowac reszte ( przy programowaniu modułów pobierane sa dane z EWS i takie sa zapisywane w innych modułach :) A do tego celu wystarczy INPA. także i serwis może sie mylic jeli nie maja punktu odniesienia w postaci bazy serwisu.

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa