Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie z rana przy tak nickich temperaturach mam problem z odpalaniem wczesniej robilem remont glowicy poniewaz wyrwala sie klapka z kolektora ssacego pozniej nie moglem nigdzie w dobrej cenie dostac kolektora wiec wyjalem wszystkie te klapki nie wiem czy to ma jakis wplyw na odpalanie w cieplejsze dni palil bez problemow a teraz musze kilka razy krecic rozrusznikiem i w koncu za 6 razem jak chwile potrzymam na rozruszniku zapali wreszccie i chwile nierowno pracuje motor czy to swiece do wymiany jak myslicie?
Opublikowano
ale akumulator krecil az padl chyba ze jak kreci sa straty napiecia na swiecy i nie grzeja ale pytam czy jak usunalem klapki z kolektora ssacego czy to moze byc przyczyna slabego uruchamiania auta
Opublikowano
sluchaj nie wiem czy klapki maja jakis wplyw ale mnie tez jak bylo zimno ciezko palil i podpialem pod kompa i sie okazalo ze mialem 3 swiece walniete nie podgrzewaly sie wiec moze podepnij pod kompa i bedziesz mial jasne albo jesli nie pokaze bledu to przynajmniej swiece wyeliminujesz
Opublikowano

Witam!

Zrób jak kolega Bazyliszek62 napisał i sprawdź świece.

Opublikowano
Witam Ja też usunołem klapki i autko odpukać autko dobrze pali w mroźne dni
kolego powiedz w e60 wymieniales klapki mozesz mi powiedziec dlaczego bo u mnie sie urwala jedna i wpadla w silnik i jak mozesz jakie masz objawy po tych klapkach jak usunales bo wydaje mi sie ze troszke wiecej pali,dymi i jak przyspieszam ma chwile zadlawienia za nim pomysli tzn.depne gaz a chwile z sekunde trzeba poczekac az bedzie przyspieszac dobrze,pozatym teraz jak odpalam w zime po odpaleniu 4 sekundy nierowno chodzi silnik czy tez tak masz?

sluchaj nie wiem czy klapki maja jakis wplyw ale mnie tez jak bylo zimno ciezko palil i podpialem pod kompa i sie okazalo ze mialem 3 swiece walniete nie podgrzewaly sie wiec moze podepnij pod kompa i bedziesz mial jasne albo jesli nie pokaze bledu to przynajmniej swiece wyeliminujesz

mam interfejs i podpinalem ja moze ktos mi powiedziec czy pod carsoftem wykaze mi blad swiec zarowych,oraz czy powinno pokazac blad jak bede diagnozowal dde?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
nie wiem jak w e60 ale w e39 530d pokazuje CS że spalone swiece ( glow system )

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
Kolego sprawdź sobie świece, bo to najprawdopodobniej ich wina i zapewne masz spalonych więcej niż 3 szt ja w chwili obecnej mam spalone 2 i auto pali na mrozie na dotyk, ale przy większej ilości tak jest, jeżeli nie wiesz jak to sprawdzić CS to jedź do ASO (koszt sprawdzenia to około 50 zł), wymiana świec 250zł + świece najlepiej wszystkie (ze względu na koszt wymiany trzeba zdejmować kolektor). Problem może leżeć też w pompie paliwowej w baku jeżeli jest padnięta to przy małej ilości paliwa będziesz miał problemy z odpaleniem (ale objawy które opisałeś raczej wskazują na świece). Co do klapek to są one tylko w automatach (przynajmniej w E39) w manualach ich nie ma więc raczej nie powinny mieć wpływu na rozruch silnika.