Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam... Niemoge zapalic beci w tych temperaturach które panują teraz.....(-20 )... zaczne od poczatku wsiadam rano i chechlam jakies 5 10 minut az padnie aku a ona nawet nie prychnie (kreci bardzo ladnie ,akumulator ma pół roku ) ... wczoraj wstawilem ją do znajomego do garazu i po 3 godzinach i po podlaczeniu matki z wielkim oporem zapalila... lecz dzis znowu klapa a wczoraj zjechalem do domu o godzinie 22 i przez tyle godzin juz by tak zamarzła??Czy to normalne ze nie bedzie zapalała na takim mrozie ?? dodam ze silnik to 2.0 24v 92r bezyna+sekwencja
Opublikowano
paliwo jest na 100% i niewiem no nie pali na dworzu wtsawie na 3 godziny do garazu rozmarznie i zapala ... niekumam nic z tego a musze do pracy dojezdzac .... kurde tam niby bmw a takie jaja ...
Opublikowano
paliwo jest na 100% i niewiem no nie pali na dworzu wtsawie na 3 godziny do garazu rozmarznie i zapala ... niekumam nic z tego a musze do pracy dojezdzac .... kurde tam niby bmw a takie jaja ...

Dołacze sie do Kolegi co do tematu zeby drugi podobny nie powstał

Mi po odpaleniu oki po Przejechaniu 10km zaczyna zawieszac sie na 1500obrotow a mam automat ale w extra stanie (po wymianie oleju itp)Zagladam pod maske na parkingu wszystko oki zagladam do oleju i...własnie pyt jaki dokładnie powinien byc stan oleju(obrakową odp poprosił bym) bo mi po 5tys kilometrow od wymiany zdawało sie ze mało ta pierwsza cześc ala "dziubek"była zakryta a troszke powinno byc wyzej Wyobrazcie sobie dolałem 200setki oleju i objaw znikł wszystko zaczeło funkcjonowac wporzadeczku i rowniez zaobserwowałem delikatny białawy nalot na korku wlewu oleju..... Poprosił bym Kolegow o odpowiedz i ewentualne pomysłu na ten temat Dzieki z Gory

Grupa Pościgowa LBN
Opublikowano

Ale namieszałes w tym poście że nie bardzo wiadomo o co Ci chodzi?? czy o stan oleju w silniku czy skrzyni???

Jesli zbiera ci się biały nalot pod korkiem oleju silnikoiwego jest to normalne zjawisko zimową porą jesli auto użytkowane jest na krótkich dystansach więc nie musisz się obawiać nic złego się nie dzieje

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Ale namieszałes w tym poście że nie bardzo wiadomo o co Ci chodzi?? czy o stan oleju w silniku czy skrzyni???

Jesli zbiera ci się biały nalot pod korkiem oleju silnikoiwego jest to normalne zjawisko zimową porą jesli auto użytkowane jest na krótkich dystansach więc nie musisz się obawiać nic złego się nie dzieje

Ale sie zorietowałeś trafnie Kolego tak chodziło o olej w silniku i właśnie o ten nalot na korku Drugie pytanie czemu zawiesiły mi sie obroty na 1500set obrotow potem gwałtownie w doł do 500set a po dolaniu 200mil oleju slinikowego do silnika ;) wszystko wrociło do normy i jak narazie wszystko od paru godzin wporzadeczku Zbieg okoliczności??

Grupa Pościgowa LBN