Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosze o wpisywanie warsztatow gdzie chipowaliscie swoja bunie,za ile i czy odbywalo sie to przez zlacze diagnostyczne czy inaczej.

Szczegolnie interesuja mnie opinie uzytkownikow E46 320d(150KM)

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Prosze o wpisywanie warsztatow gdzie chipowaliscie swoja bunie,za ile i czy odbywalo sie to przez zlacze diagnostyczne czy inaczej.

Szczegolnie interesuja mnie opinie uzytkownikow E46 320d(150KM)

moją schipowałem w Master's Tuning równe 2 lata temu, niestety mam już sterownik nowszego typu i musiał wyciągać go , koszt 1500zł , zadowolenie bezcenne :twisted2:

Opublikowano
Tak wielu uzytkownikow chwali sie w opisach,ze maja chipa.Jednak poza kolego Mike68 nikt nie raczyl sie wypowiedziec.Wasze programy sa az tak beznadziejne,ze nie chceci podzielic sie informacjami i dobrych warsztatach tunerskich?
Opublikowano
Tak wielu uzytkownikow chwali sie w opisach,ze maja chipa.Jednak poza kolego Mike68 nikt nie raczyl sie wypowiedziec.Wasze programy sa az tak beznadziejne,ze nie chceci podzielic sie informacjami i dobrych warsztatach tunerskich?

w/g mnie Master's jest najlepszy i najpewniejszy , VTG chipuje dobrze ale auta grupy VW na pompowtryskach , Rogal też zna się na BMW ale nikt tego tak dobrze nie zrobi jak MT

http://www.tdi-tuning.pl/

poszukaj oddziału chociaż wątpię czy w Twoim rejonie coś będzie

ten jest dobry

http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?p=36201&sid=5158aa18248e3d571526b0492bfe718b#36201

Własciciel mówi że jak przyspiesza na 3-ce to mu gacie z dup**ciąga :twisted2:

Opublikowano
Jestem juz po rozmowie z Masters-em.Jest najbardziej znany ale i ceny ma z kosmosu.Za chipa do 320d chce 2200zl.Jesli dodam do tego koszt dojazdu ze Szczecina do Wa-wy 300 zl to wyjdzie 2500zl.Srednia cena w zakladach profesjonalnego tuningu to 1400zl.Jednak nie znam opinii o tych programach.Dlatego szukam alternatywy dla Mastersa.
Opublikowano
Jestem juz po rozmowie z Masters-em.Jest najbardziej znany ale i ceny ma z kosmosu.Za chipa do 320d chce 2200zl.Jesli dodam do tego koszt dojazdu ze Szczecina do Wa-wy 300 zl to wyjdzie 2500zl.Srednia cena w zakladach profesjonalnego tuningu to 1400zl.Jednak nie znam opinii o tych programach.Dlatego szukam alternatywy dla Mastersa.

mają rozmach :duh: no ale to Wa-wa , ja robiłem w Katowicach , płaciłem w styczniu 1500zł bez hamowni bo nie mieli wtedy takich a i klientów prawie nie było bo styczeń ,cenią się bo znają się na tym a zwłąszcza na BMW , napisz na priv do master/s , jest na tym forum no chyba że z nim rozmawiałeś , alternatywe znajdziesz ale w Berlinie

Znalazłem pierwszy lepszy jego temat więc już masz namiar , może

cene zrobi przystepną jako forumowicz , wiesz , na telefon to zawsze jest drogo

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=86291&highlight=

Opublikowano
Mike a ten masters w Katowicach jest pewny ? Smialo mozna tam zawiesc autko na chipa ?

Jeżeli ja mam już 2 lata i jestem zadowolony to raczej tak , jeszcze jedna osoba z forum tam robiła autko bo dałem mu namiar , ja robiłem tu

http://www.chiptuning.katowice.pl/

ten pan ze zdjęcia to robił - 1500zł utargowałem w połowie stycznia 2007r

http://www.chiptuning.katowice.pl/moc_bmw.html

Opublikowano
Tylko,ze juz z warszawskim Mastersem nie wspolpracuje.W rozmowie z Mastersem pytalem czy nia maja gdzies filii blizej Szczecina to mowil,ze kiedys mial ale zrezygnowali bo nie bedzie nadstawial glowy za innych.
Opublikowano
wymieniłem w skrzyni olej przed chipem to wszystko nic nie robię bo nic się nie dzieje przebieg na dzisiaj 272tyś km auto salonowe serwisowane może dlatego jest ok. Co do master/sa dokładnie sie z nim zgadzam warto skoczyć do Warszawy filia to nie to samo bo to nie części tylko integracja w elektronike nie rozumiem tylko dlaczego dał sie wkręcić w tak durną reklamę środka do silnika poprawiającego osiągi na tvn turbo wiedząc źe to kicz czyżby kasa ?
Opublikowano

jest jeszcze V-tech

mają dobre opinie wśród moich znajomych, ale chipowali u nich auta innych marek niż BMW

ja wstępnie umówiłem się u nich na koniec stycznia, ale pomyślę jeszcze nad Masters

Opublikowano

CompSport :), ewentualnie Aligator w Katowicach

VTG pozostawiam bez komentarza...zreszta zapytajcie forumowicza moadip jak mu zrobili....

O Vtech tez slyszalem zle opinie...

pozdrawiam

Opublikowano

Puchi, masz na miejscu Vtech'a nie ma co kombinować. Jest to ogólnopolska jak i nawet europejsca firma, w której nie ma miejsca na błedy, wszystkie programy są pisane pod dany samochód i korygowane w centrali.

Ja osobiście robiłem w Vtech;u VW T5 to z 128KM na 156 KM wjechali, nic nie kopciło wszystko było ok.

Opublikowano
riddick nie strasz, albo gadaj co wiesz o vtech-u

nie strasze tylko mowie co slyszalem.Podobno nie pisza programu pod dany samochod,ale tak jak mowilem to tylko slyszalem i dlatego chcialem sie podzielic z toba ta informacja.

Osobiscie polecam ci najbardziej CompSport (robilem u nich dwa samochody: swoja E46,a w srode chipowalem taty Audi i jestem pod wrazaniem,takie male OT) i Aligatora w Katowicach.Masz blisko i pewnosc ze nie bedziesz zawiedziony.Jezeli chcesz jechac dalej to Masters w Warszawie

pozdrawiam

Opublikowano

nie strasze tylko mowie co slyszalem.Podobno nie pisza programu pod dany samochod,ale tak jak mowilem to tylko slyszalem i dlatego chcialem sie podzielic z toba ta informacja.

Osobiscie polecam ci najbardziej CompSport (robilem u nich dwa samochody: swoja E46,a w srode chipowalem taty Audi i jestem pod wrazaniem,takie male OT) i Aligatora w Katowicach.Masz blisko i pewnosc ze nie bedziesz zawiedziony.Jezeli chcesz jechac dalej to Masters w Warszawie

I tu się muszę nie zgodzić, Vtech nawet wystawia certyfikat że program został napisany scpejalnie dla danego samochodu, więc ewentualnie możesz dochodzić swojego :)

Opublikowano

dzięki za odp.

ile Polaków tyle opinii ;P

będę śledził ten wątek i na pewno wezmę pod uwagę wasze porady

dzięki za info riddick

Opublikowano

I tu się muszę nie zgodzić, Vtech nawet wystawia certyfikat że program został napisany scpejalnie dla danego samochodu, więc ewentualnie możesz dochodzić swojego :)

benzynę owszem , chipowałem w v-tech / 1.8T / i byłem zadowolony ale i też straszono mnie że silnik wybuchnie po v-tech'u :twisted2: ale diesla bym do nich nie dał , mam przykład z 2.5TDi quattro , masa poprawek po ich moodzie

Opublikowano
Mike68, też 2,5 tdi 4motion 130 km fabryczne chipowałem i tak jak napisałem 0 problemów. Tyle że to było w oddziale Kosakowo k/ Gdyni bo w Szczecinie nie mieli hamowni 4x4 :nienie:
Opublikowano
Mike68, też 2,5 tdi 4motion 130 km fabryczne chipowałem i tak jak napisałem 0 problemów. Tyle że to było w oddziale Kosakowo k/ Gdyni bo w Szczecinie nie mieli hamowni 4x4 :nienie:

problemy były ale to była wina przepływki i kilku innych elementów niezwiązanych z chipem więc wydaje mi się że duże znaczenie w opiniach o v-tech ma konkurencja , to było A6 2.5TDi quattro 180km zrobione na 204KM w v-tech , po tych poprawkach auto do dzisiaj sprawuje się OK u innego właściciela a to już 4 lata mimo to ja do diesla jednak polecam tunerów co w tym są najlepsi czyli MT CompSport VTG to z tych znanych

Opublikowano

Odnosnie V-Tech w Szczecinie.

Po obejrzeniu wspanialej strony w internecie i przeczytaniu propagandy sukcesu postanowilem sprawdzic.Przywitala mnie zamknieta brama a przed warsztatem kilka zaparkowanych trupow.Zlapalem wiec telefon i dzwonie co jest grane,czemu nieczynne i czy adres sie zgadza bo to miejsce nie wygladalo na opisywany w necie wypas.Nikt nie dopowiada.Ten sam scenariusz dnia nasepnego i to samo.Zrazilem sie wiec i nie zamierzam wiecej juz w tym kieruknu probawac.Nawet jesli sei juz zmienilo od czasu mojej wizyty(wrzesien 08').