Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. mam kilka pytan odnosnie paru spraw w BMW :P

pyt.1 co sadzicie o przekladce elektryki szyb i jak to wyglada? czy trzeba prowadzic cala instalacje czy gdzies jest juz instalacja fabrycznie poprowadzona i wystarczy sie wpiac gdzies pod deska?

pyt2. jak wyglada przekladka klimatyzacji ?

gdy pedzisz 270km/h to co widzisz przed soba to juz historia

Moja Kochanka - BMW 316

Opublikowano

1. kupujujesz np. na Allegro fragment tunelu z otowarmi na przelaczniki el. szyb, do tego przelaczniki, wiazke przewodow do tych przelacznikow. MOdól sterujacy Kupujesz cale mechanizmy do montażu w drzwiach- trzeba roznitowac-rozwiercic i wymontowac reczny mechanizm i zastapic go nowo zakupionym ( u mnie w drzwiach byly wiazki przewodow-zamoconwane kolo trojkonta maskujacego lusterko-podejzewam , ze sa wyprowadzone po za drzwi) Ale nie jestem pewny , za to oferuja wiazki przewodow w drzwi.Koszt jakies 350zł Allegrowo. I pamietaj ze mechanizm z Coupe nie pasuje do Sedana i odwrotnie

2. daruj sobie ten zabieg bo koszt takiej operacji-gdybys poszukal to bys wiedzial- wyniesie Cie sporo pieniedzy i nie sa to setki.....gra nie warta świeczki

Opublikowano
tak sie sklada ze mam cala elektryke z drugiej BeeMki i tam jest wszystko, tylko nie wiem wlasnie jak to wyglada z instalacja czy byla poprowadzona fabrycznie i sa gdzies kostki lub cos zeby sie wpiac po calym zabiegu z przekladaniem silownikow i mechanizmow itp

Moja Kochanka - BMW 316

Opublikowano
Tego nie wiem, wspomnialem tylko , ze po zdjeciu boczka drzwi u mnie byly wiazki przewodow- zamocowane w gornej czesci ale od czego one byly NIE WIEM.Jak rozbierzesz swoej drzwi to sobie zobaczysz- czy sa a jak sa to czy maja te same kolory co od tej instalcaji , ktora masz z innego auta.
Opublikowano

Dołączam sie do pytania...

Z tym ze ja mam szyby w pradzie ale tylko przednie a chciałbym sobie jeszcze zafundowac te z tyłu zeby były elektryczne... i tez mnie ciekawi czy są tam poprowadzone wiązki i wystarczy dokupic kawałek kokpitu z przełacznikami nowe boczki i mechanizmy czy całą instalacje ciągnąc...

Jak to jest???

Opublikowano
dzieki za odp, no nic czeka mnie walka z obrotami. chociaz wydaje mi sie to krokowiec bo po odlaczeniu go i rozgrzaiu silnika obroty utrzymuja sie na poziomie 1100 a po podlaczeniu faluja :mad2:

Moja Kochanka - BMW 316

Opublikowano

no to krokowy, stoja 1100 po jego odlaczeniu bo tak jest ustawiona ta srubka regulacyjna. Plukaj go umiejetnie- w czym to szukaj na forum WD, benzyna ekstrakcyjna, plyn do plukania gaznikow.

ja sie z tym borykalem X czasu- bo mialem gaz, sprawdzalem tez TPS podajacy napiecie dzieki ktoermu jest regulowany przeswit w silniczku. przechlapana sprawa.

co do szyb na tyle- nie wypowiem sie bo nie robilem u siebie, nie znam tematu.

Opublikowano
no w sumie racja, jak wyobraze sobie co mam do zrobienia to co dokladac kolejne bajery ;/ mam rok czasu moje autko i jak je kupilem to bylo zapuszczone, i robie je powoli ze doprowadzic je do stanu "idealnego". a troche mam do zrobienia :cry2: ale mam nadzieje ze do wakacji sie uda :norty:

Moja Kochanka - BMW 316

Opublikowano
czemu kupiłes zapuszczone auto, ktos nie dbal a Ty za to teraz cierpisz, tyle tego ze cos bys znalazl chyba . Masz gril po lifcie, zderzak tez po lifcie, blotniki tez po lifcie....a auto 91r. swiadomie takie kupiłes?
Opublikowano
swiadomie, silnik jest ok, zawieszenie tez, auto wymaga delikatnych poprawek wizualnych i to wszystko. no i fakt ze gole w srodku :mad2: ale na wlasciwosci jezdne nie narzekam :)

Moja Kochanka - BMW 316