Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam szybkie i konkretne pytanie

Orientuje sie ktos co oznacza dokladnie błąd 201 lambda integrator regulator stop??

Po diagnozie INPĄ mam taki oto byk dodam jeszcze ze w isce falują obroty i przy dodaniu gazu dławi sie

Na pierwszy rzut oka wydaje sie ze uszkodzona jest sonda lambda ale poczytalem troszke i ponoc przez uszkodzoną przeplywke czy krokowca tez moze wyskakiwac błąd sondy

Dlatego pytam moze ktos wie dokladnie co to znaczy

PS.

Sonda jutro bedzie wymieniona i zobaczymy czy ten byk znow sie pojawi

POzdrawiam

Będziesz Mógł Wyprzedzać
Opublikowano
W inpa możesz wejść w funkcję status i zaobserwować czy sonda pracuje. Jeśli nie to faktycznie jest do wymiany a jeśli pracuje trzeba szukać dalej :cool2:
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
  • 2 lata później...
Opublikowano

Odgrzebię temat, bo mam ten sam błąd. Z tym, że na LPG błąd nie występuje (sekwencja oczywiście), choć czasami na LPG też źle chodzi. Jednak objawy raczej są tylko na benzynie.

Sonda do wymiany? Silnik M42B18, ile tam jest sond?

Błąd dokładnie 201 Lambda integrator Regulator Stop.

W livedata jaka powinna być wartość lambdaintegrator? I teraz nie wiem, czy na gazie sonda też jest brana pod uwagę czy nie? Chyba powinna , ale po przełączeniu na gaz 'error not present'.

Opublikowano
Jak ja miałem podobny błąd w 323i to po wymianie ustąpiło wszystko.
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Jak ja miałem podobny błąd w 323i to po wymianie ustąpiło wszystko.

Ale miałeś ten błąd czy może coś w stylu probe heating? Druga rzecz czy masz LPG?

Opublikowano
Jeżeli są rozbieżności w ustawieniu map LPG, to po przełączeniu na benzynę może wyskakiwać błąd sondy lambda.
Opublikowano
Jeżeli są rozbieżności w ustawieniu map LPG, to po przełączeniu na benzynę może wyskakiwać błąd sondy lambda.

Ale wtedy może być tak, że nierówno chodzi na benzynie? Czasem faluje?