Skocz do zawartości

drgania pedału gazu przy niskich obrotach-czy to norma

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wiec jak w temacie u mnie tak do ok 2000 obr drga pedał gazu tylko w czasie jazdy na postoju nic.Wiem ze to drobnostka ale strasznie złosci.A moze na zbyt niskich obrotach jezdze :?:
Opublikowano
dokładnie od 1500-1800 drga :( chyba przez to ze jezdze na zbyt wysokim biegu i przymulam auto (nie zawsze drga na nizszych biegach nie :roll: )
Opublikowano

Z tego co wyczytałem w instrukcji obsługi (tak dla informacji) BMW nie zaleca jazdy z prędkością przy której towarzyszą oborty mniejsze niz 1500 obr/min na poszczególnych biegach.

Ja drgania pedała gazu mimo to u siebie nie zaobserwowałem.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
Masz ASC i/lub tempomat ?

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
Masz ASC i/lub tempomat ?

nie mam tych rzeczy :( jazdy poniżej 1500 obr tez unikam ale juz 1500 czy 1800 to nie sa tak niskie obroty(drga tylko pedał gazu silnik chodzi normalnie :roll: )

Opublikowano
Z tego co wyczytałem w instrukcji obsługi (tak dla informacji) BMW nie zaleca jazdy z prędkością przy której towarzyszą oborty mniejsze niz 1500 obr/min na poszczególnych biegach.

Ja drgania pedała gazu mimo to u siebie nie zaobserwowałem.

Moze to naiwne pytanie, ale czy ktos przewidzial, ze jadac czasem spory kawal drogi w korku (takim korku ktory jakos w miare jedzie bez przestojow), mozna zapiac 2 i jechac wlasnie 1500 obrotow? W cyklu miejskim przez dlugi okres nabija sie sporo kilometrow, w taki sposob jadac.