Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

To pewnie juz bylo ale nie moglem odszukac - chodzi mi o to czy w e36 mając panel nawiewu z pokrętlami mogę zmienić go na panel od klimatronica. Chodzi mi tylko o sterowanie nawiewem a nie o samą klimę. Chciabym to zrobić ze względów estetycznych (nie znoszę pokrętel). Musze zmienic nagrzewnice na taka od klimatronica ?

Pozdrawiam,

Dawid

Opublikowano
Witam,

Chodzi mi tylko o sterowanie nawiewem a nie o samą klimę. Chciabym to zrobić ze względów estetycznych (nie znoszę pokrętel). Musze zmienic nagrzewnice na taka od klimatronica ?

Pozdrawiam,

Dawid

W klimatroniku sterowanie nadmuchem wystepuje za pomocą silniczka elektrycznego po impulsie od sterownika. W manualu sterowanie jest za pomocą pokręteł i linek.

Wątpię aby te dwa systemy były integralne.

Pewnie będziesz musiał wymienić też i nagrzewnicę.

Pzdr,

Opublikowano
kolego z tego co wiem to dwa inne światy, i przełożenie pokręteł na klimatronik to jest syzyfowa praca, pół samochodu do rozebrania a i tak nie jest powiedziane ze będzie działać tak jak powinno.
Opublikowano
No tak ale jakbym kupił nagrzewnicę i panel to dochodzi mi coś jeszcze czy wystarczy wymienić te dwa elementy ? Zdaje sobie sprawe, ze wywalenie nagrzewnicy to niezla babranina ale pokrętła mnie gotują ;) ...
Opublikowano

Do wymiany napewno

- nagrzewnica

- parownik

- cała wiązka elektryczna (niewiadomo jak z przekaźnikami i bezpiecznikami)

- sama dmuchawa jest taka sama chyba

Ogólnie przydało by się konkretnie wymienić co i jak , aby taką zmiane zrobić ale chyba nikt się nie podjoł tego. Najlepiej mieć drugie auto rozbite np no i wyciągąć po kolei wszystko... :roll:

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/