Skocz do zawartości

M50B25 Dziwne zachownaie licznika...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj mojej beemce cos odbiło, nigdy wczesniej tego nie zaobserwowałem. A mianowicie chodzi o to ze w pewnym momencie czy to jade czy stoje to zapala mi sie kontrolka od rezerwy ( a w baku jest np 20 l benzyny) wskazówka prędkościomierza spada do zera i wędruje dalej do prędkości z jaką jade zapala mi sie kontrolka oil service i 3 czerwone kontrolki ale nie pamiętam od czego są, jedna to na bank hamulce i cos tam jeszcze, po chwili wszystko wraca do normy i jest ok po to zeby za jakies 5 moze 10 minut stało sie to samo. 4 razy mi sie dzisiaj tak stało i nie wiem o co chodzi.

Co to moze byc?? Jakies sugestie?? Powiem jeszcze tyle ze mam olej do wymiany bo pokazuje mi ostatnią zółtą kreskę na liczniku a na tym oleju zrobiłem juz prawie 10 tys km.

Opublikowano

Mhm no to nawet nie wiedzialem o tym że w e36 tak lubią zegary padac... W każdym razie dzięki za szybką odpowiedź.

Tylko teraz nie wiem czy kupic uzywany czy do ASO po nowy... Bo na używce tez nie wiadomo ile polata, tylko ciekawe ile taki licznik NOWY kosztuje...

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie żartuj że kupisz nowy :wink:

Wiadomo używka to używka ale to chyba jedyne sensowne wyjście.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Mhm no to nawet nie wiedzialem o tym że w e36 tak lubią zegary padac... W każdym razie dzięki za szybką odpowiedź.

Tylko teraz nie wiem czy kupic uzywany czy do ASO po nowy... Bo na używce tez nie wiadomo ile polata, tylko ciekawe ile taki licznik NOWY kosztuje...

Pozdrawiam

Heh w ASO to z 1,5 tys bedzie kosztował :D

Opublikowano
A jak wygląda sprawa z immobilaizerem??? Bo mam u siebie immobilaizer i nie wiem jak to będzie po zmianie licznika... trzeba cos kodowac?