Skocz do zawartości

Check control ponownie - montaż - dla wtajemniczonych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Posiadam duży OBC 18-sto przyciskowy bez funkcji check. Posiadam również wg VIN-u bogatszą wiążkę przewodów: 570 STRONGER ELECTRICITY SUPPLY . I teraz pytanie czy ułatwia mi to podłączenie modułu check (moduł CCM) czy nie ma to nic z tym wspólnego. Bo doczytałem np że ułatwia to podłączenie np grzanych foteli. Napewno do zbiornika spryskiwaczy nie mam żadnej dodaktowej wiązki, więc to bym ewentualnie musiał prowadzić , a jak to się ma do funkcji spalonych żarówek itp...??

będę wdzięczny za informacje

pozdrowienia

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano

Ok. dzięki. Musze rozebrać u mnie OBC i zobaczyć czy są tam jakieś wolne piny/wtyczki. Poza tym kolega z tym poscie pisze :cyt:"...o podłączeniu tego modułu można w pełni korzystać z funkcji OBC - tzn w razie wystąpienia awarii którejś z żarówek lub braku płynu spryskiwaczy/chłodzenia na ekranie pojawi sie komunikat z informacją co jest nie tak.

Jak nie ma dodatkowej wiązki poprowadzonej do zbiorniczka to i tak nic nie pokarze. Z chłodzeniem to samo. Nie sądze również żeby było odwrotnie. W aucie są w/w wiązki a nie ma modułu CCM :doh:

Może ktoś inny coś podpowie?

pozdrowienia

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano

Skoro nie masz CCM to pewnie i wiazki nie ma.Zakładałem u siebie niedawno OBC18 i z CCM dałem sobie narazie spokój.Mam coprawda moduł CCM ale jego podłączenie to tyle roboty że mi sie odechciało.Wszystkie kable do świateł pozycyjnych,mijania i stopu trzeba przecinać i w obwód wpiąć CheckModuł plus kilka innych rzeczy.

Poczekam do wiosny,może chęci nadejdą i wolny czas.

Opublikowano

Takteż myślałem że jest z tym masa roboty :| , liczyłem jedynie ze ta dodatkowa wiązka mi ułatwi sprawe. Może ktoś inny się jeszcze wypowie.

dzięki pozdrawiam

UWAGA!Brak dachu!