Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!Czy ktoś może mi pomóc jak ściągnąć tylny zderzak w E32 735i.Holowałem kumpla i tak zahamował,że wyrwał mi zaczep do liny,nie wspomnę już o połamanym zderzaku.Ale to nieważne.Próbowałem już kiedyś go ściągnąć i nie znalazłem żadnych śrub.
Opublikowano
Witam!Czy ktoś może mi pomóc jak ściągnąć tylny zderzak w E32 735i.Holowałem kumpla i tak zahamował,że wyrwał mi zaczep do liny,nie wspomnę już o połamanym zderzaku.Ale to nieważne.Próbowałem już kiedyś go ściągnąć i nie znalazłem żadnych śrub.

Kolego musisz zdjąć tą chromowaną listwę od góry (trzeba ją delikatnie przesunąć w stronę auta następnie podważyć delikatnie śrubokrętem) pod nią są 2 śruby, wykręcasz i wysuwasz zderzak do tyłu.

Pozdrawiam Adrian1031

Opublikowano
No to masz problem... Zaczep do linki holowniczej jest na stałe przymocowany do auta. Należy wzmocnić miejsce montażu ucha, ponieważ możesz następnym razem wyrwać więcej auta...
Obecnie AUDI S4 QUATTRO... do BMW wrócimy na wiosnę
Opublikowano
Dzięki Adraian1031!Jutro się za to zabieram.A co do Ciebie Arthuro,to wiem,że uchwyt jest na stałe i muszę go teraz przyspawać,ale nie ma z tym problemu,bo mam migomat.Także zrobię to jak w książce piszą.Ale dzięki za doradzenie.Pozdrawiam kolegów i życzę Szczęśliwego Nowego Roku!
Opublikowano

po odkręcaniu najlepiej zdjąc go w 2 osoby,każda w pobliżu błotnika,bo tam się haczy z plastykiem od nadkola

a gdybyś mial luz zderzaka po bokach-góra -dół sie rusza to pewnie nowe ślizgi będą potrzebne-są po 2 szt.na stronę

Opublikowano
po odkręcaniu najlepiej zdjąc go w 2 osoby,każda w pobliżu błotnika,bo tam się haczy z plastykiem od nadkola

a gdybyś mial luz zderzaka po bokach-góra -dół sie rusza to pewnie nowe ślizgi będą potrzebne-są po 2 szt.na stronę

Dzięki!Tak zrobię.Pozdrawiam!