Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć maniacy BMW! Potrzebuję coś dowiedzieć się o webasto, bo mam i nie wiem jak to działa, nie mam żadnego pilota, nie mam nic, ale wiem, że jest, bo mam tabliczkę webasto. To jest samochód z Włoch i nie wiem czy webasto jest uruchomione (z tego co wiem można to wyłączyć i czy czasem to, że jest z Włoch nie może mieć wpływu na to czy jest włączone czy nie). Dzięki za informacje. :)
Opublikowano
Zależy czy masz webasto z dogrzewaniem wnętrza czy tylko silnika, ale po to zajrzyj do wyszukiwarki, jest dużo tematów z webasto, również odpowiedź na Twoje pytanie. Pozdr!
Opublikowano

Ja tez mam taką tabliczkę i nie wiem czy to jest tylko podgrzewanie silnika (coraz bardziej w to wątpię bo łapie temp. dopiero po ok. 7-10 km)

Czy tylko taka tabliczka informująca jaki agregat potrzebny ( model) i też o tym że np. wszystko już jest przygotowane (instalacja elektryczna) pod zestaw webasto coś w stylu "plug&play" jak w kompie ;) - oczywiście mocno obrazowo to wyjaśniłem ;)

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
To jest jedynie dogrzewanie silnika, nie można ustawić raczej dogrzewania wnętrza. w niektórycz modelach można to zrobic i wtedy używa się dołączonego pilota lub godzine załączenia i wyłączenia ustawia się w panelu radia- nie pamiętam jak to sie robi w panelu radia...kiedys to sprawdzalem i wszystkie informacje znalazlem na tym forum,w iec polecam opcje szukam