Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Koledzy czy ktoś z Was próbowął coś poprawić z audio w E38? Mam tu na myśli jakiś subowofer. Nie chodzi mi o walenie żeby niew iem co tylko poprostu mało tego basiku jest w mojej lalce. Adio oczywiście chce zostawić w standardzie tylko dołączyć tubkę. Z tąd moje pytanie gdzie sie wpiąć z sygnałem do wzmaka. Czy z tylnego wzmacniacza można wziąść niski sygnał? Czu ktoś coś w tym kierunku próbował zrobić? Szukałem :search: ale nie bardzo coś jest odnośnie E38.
Opublikowano
Witam. Koledzy czy ktoś z Was próbowął coś poprawić z audio w E38? Mam tu na myśli jakiś subowofer. Nie chodzi mi o walenie żeby niew iem co tylko poprostu mało tego basiku jest w mojej lalce. Adio oczywiście chce zostawić w standardzie tylko dołączyć tubkę. Z tąd moje pytanie gdzie sie wpiąć z sygnałem do wzmaka. Czy z tylnego wzmacniacza można wziąść niski sygnał? Czu ktoś coś w tym kierunku próbował zrobić? Szukałem :search: ale nie bardzo coś jest odnośnie E38.

poprawic audio mozna dwutorowo

- od razu w fabryce i zamówic system dsp z 2 wooferami w tylnej pólce gra sto razy lepiej niz "zwykle" audio

- modyfikowac seryjne audio -wiem ze temat ciężki i ilość włożonej kasy nie zawsze przekłada sie na efekt końcowy

Opublikowano
No coż żebym to ja miał 10 lat temu co mam dziś to może i bym zamówił odrazu w salonie audio z subem :D Najbardziej mnie interesuje czy ktoś podłączał już wzmaka pod oryginalne audio i jak to mu grało? Gdzie dokonywał wpinki po sygnał do wzmacniacza??
Opublikowano

Z oryginalnego wzmacniacza nie będzie niskiego sygnału, ale możliwośc która została sprawdzona to przejściówka która bierze sygnał z głośnika i przetwarza to właśnie na sygnał niski.

To chyba najprostsze i bezproblemowe rozwiązanie, no i gra bardzo ładnie.

Opublikowano
No niestety nie bardzo bo mam takie przejściówki kilka sztuk. Sprawa wygląda tak że w byłej E39 grało dość ładnie a w obecnej E38 lipa. Dlaczego dlatego że radio jak mocniej pogłoszę to poprostu jest mocno przesterowane a co za tym idzie przesterowanie jest też na wzmaku. Takiego efektu w byłej E39 nie miałem i tam grało dość ładnie. Z tad w mojej głowie narodziła się myśl żeby sygnał niski wziąść bezpośrednio z wiązki która idzie do serynego wzmacniacza w bagażniku. Tam na wejściu też powinien być to sygnał niski, który nadał by sie na wejście wzmacniacza do tuby i tamten uważam że nie był by przesterowany. Czy ktoś coś takiego już kombinował? Takie auto a nagłośnienie to poprostu jak w starym "kasprzaku lub safarii".
Opublikowano

Spróbuj podpiąć się taką przejściówką między radiem a wzmacniaczem, tam sygnał nie jest wzmocniony i może bedzie lepiej.

Z radia nie ma niskiego sygnału tylko wszystko idzie po wysokim.

Opublikowano
ok tak zrobię. Hmmm to mnie zaskoczyłeś ze z radia wychodzi wysoki sygnał. Zawsze myślałem ze jak jest wzmak to radio robi tylko za tuner a sygnał puszcza niski do wzmaka, dopiero on robi to co powinien i puszcza na głośniki. Hehe to po co BMW zakłada wzmaki jak są i tak cienitkie jak...