Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam e-30 z 1985 roku 320 jest zagazowana od jakiegos czasu dopuki sie nie rozgrzeje gasnie mi zaraz po puszczeniu pedalu gazu nie ma roznicy czy jest na benzynie czy na gazie a gdy mi zgasnie jeszcze nie rozgrzany jest problem z ponownym uruchomieniem wymienilem przeplywke nic czujnik temperatury silnika nic i to ustrojstwo co jest jak przychodzi guma od przeplywki do kolektora tam pod spodem jest przykrecona taka czarna kostka do ktorej sie podlacza przewod i dalej nic

prosze o pomoc [/u]

Opublikowano

Który czujnik wymieniłeś? Niebieski czy brązowy?

Sam czujnik może być ok, ale sygnał z niego może nie dochodzić do komputera. Po prawej stronie bloku silnika, pod dolotem, jest okrągłe gniazdko, którym idzie zasilanie wtrysków i sygnał z czujnika temperatury właśnie. Jeśli coś w nim nie styka - mogą być takie problemy, o których piszesz.

Opublikowano
Sprawdz gume łącząca przepływomierz z przepustnica, czy nie ma pękniec zadnych. U mnie tak własnie było. Odpalam samochod chodzi 10 s i gasnie. A gdy sie nagrzał było ok, ale obroty biegu jałowego sie wachały, a z wydechu buczało jak v8 po mocnym tunningu. Wymieniłem gume i po odpaleniu nie gasnie, praca jedwabista.