Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem. Padła mi turbina w BMW 320D 150KM rok 2003.

Po wymianie turbiny (była ona zregenerowana) auto ma dziwne objawy. tak jakby brakowało mocy.

Czasami tylko jest ok. a czasami (zazwyczaj) spalanie dochodzi tylko do 12-14 litrów (na ekonomizerze) i auto bardzo słabo przyśpiesza.

Czasem gdy się porusza gazem (tzn. puści, wciśnie, puści, wciśnie... tak ze 2-5 razy) auto nagle dostaje mocy i jedzie tak jak należy.

Zazwyczaj jest jednak zamulone...

Turbina była sprawdzana - także z nią powinno być wszystko ok.

Czy ktoś może miał podobny problem? i co to może być?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Poczytaj o regeneracji tej turbiny na forum bardzo duzo bylo to wtedy odpowiesz sobie na pytanie.Moje zdanie: tej turbiny nie da rady dobrze zregenerowac tylko nowa ale to tylko moje skromne zdanie. A twierdza tak nie na przykladzie postow z forum tylko z autopsji.Regenerowalem za 1700zl mialo byc wszystko ok ale nie bylo co drugi dzien bylem na regulacjach bo samochod szarpal raz ciagnal raz nie ciagnal.W koncu sie wkurzylem kupilem nowa za 3300zl i wreszcie auto jezdzi normalnie.Tylko ze bilans zamknal sie na 5000zl + robocizna a mogl na 3300zl + robocizna
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Nie regeneruje się turbin ze zmienną geometrią łopatek. Wymiana na nową i prawidlowy montaż oraz pierwsze uruchomienie daje gwarancję prawidłowej pracy turbiny w innym przypadku wyrzucone pieniądze w błoto.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

syjam23 Wysłany: Pią Sty 09, 2009 10:44 pm Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Poczytaj o regeneracji tej turbiny na forum bardzo duzo bylo to wtedy odpowiesz sobie na pytanie.Moje zdanie: tej turbiny nie da rady dobrze zregenerowac tylko nowa ale to tylko moje skromne zdanie. A twierdza tak nie na przykladzie postow z forum tylko z autopsji.Regenerowalem za 1700zl mialo byc wszystko ok ale nie bylo co drugi dzien bylem na regulacjach bo samochod szarpal raz ciagnal raz nie ciagnal.W koncu sie wkurzylem kupilem nowa za 3300zl i wreszcie auto jezdzi normalnie.Tylko ze bilans zamknal sie na 5000zl + robocizna a mogl na 3300zl + robocizna

Kolego a gdzie kupiłeś tą turbinę za 3300zł?

Możesz podać jakieś namiary? telefon?

Opublikowano

syjam23 Wysłany: Pią Sty 09, 2009 10:44 pm Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Kolego a gdzie kupiłeś tą turbinę za 3300zł?

Możesz podać jakieś namiary? telefon?

http://www.motoarena.pl/

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

Ja mam jeszcze pytanie do Ciebie kolego natury technicznej.

Mianowicie przy jakim stanie licznika turbo odmówiło posłuszeństwa?

Jaki rocznik samochodu, jakie objawy zaobserwowałeś, że zdecydowałeś się ją wymienić?

Pozdro

sex, drugs and BMW...
Opublikowano

SEMPER napisał:

SEMPER Wysłany: Pią Sty 30, 2009 12:07 pm Temat postu:

Ja mam jeszcze pytanie do Ciebie kolego natury technicznej.

Mianowicie przy jakim stanie licznika turbo odmówiło posłuszeństwa?

Jaki rocznik samochodu, jakie objawy zaobserwowałeś, że zdecydowałeś się ją wymienić?

Pozdro

stan licznika około 115tys km. rocznik auta: 2003. a turbina padła całkiem.