Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
chce pozyczyc auto kuzynowi,jakie teraz mam zrobic formalnosci?
Opublikowano
trzy lata temu byłem z znajomymi pożyczonym Xedosem na Węgrzech. Mieliśmy kilka kontroli + mandat w Czechach za przekroczenie prędkości. zero problemów u policji i na granicach.
150 kucyków pod maską!
Opublikowano
a nie musi byc przetłumaczone i poswiadczone takie poświadczenie?
Opublikowano
Jeżeli jedzie na zachód to wystarczy,że dasz mu dowód ale jak jedzie do dzikich krajów to takie oświadczenie jest potrzebne jak nie chce dawać w łapkę.
Opublikowano
Ja tam jezdze od osmiu lat,co trzy miesiace do polski roznymi pozyczonymi autami i nigdy, nikt nie wymagal odemnie pokazania jakiegos tam zaswiadczenia.Dowod i wazne ubezpieczenie w zupelnosci wystarczalo.
Opublikowano

a czy polak moze sobie auto w niemczech zarejstrowac?

kupic tam, i tam przerejstrowac, zaplacic ubezpieczneie

i sobie jezdzic w polsce lub po europie?

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
o 80 euro to nie slyszalem. Ceny zaczynają się od 120 euro zalezy od urzedu i landu. Mozesz rowniez wziasc żolte tablice są sporo tansze nie pamietam ile takie kosztowały, ale nie mozesz na nich opuscic terenu niemiec - poza nimi ubezpieczenie nie funkcjonuje.
Opublikowano
Jezeli masz obywatelstwo Niemieckie to tak!...

Mozesz auto zarejestrowac na czerwone blachy max 1m-c koszt chyba ok.150Euro za miesiac, 80euro za 2tyg z tego co pamietam :mrgreen:

Nie musisz miec obywatelstwa. Wystarczy ze masz zameldowanie, ale tego nie dostaniesz na dluzej jak na 3 mies jak nie bedziesz mial stalej pracy, na ktora tez potrzebne jest pozwolenie... Ubezpieczenie w Niemczech jest bardzo drogie, jest tez podatek drogowy- raz na rok- zalezny od pojemnosci i normy Euro-spaliny- np na golfa 3 1.9 tdi prawie 500 euro rocznie, ale Diesel ma duze podatki. Za moje 323 "99 rok place 180 na rok. takze nie oplaca sie.