Skocz do zawartości

328i Trzyma zawysokie obroty, nieopadają odrazu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Autko stało niejeżdżone z 4 miesiące i gdy ostatnio je odpaliłem to po dodaniu gazu obroty wchodzą normalnie ale przy opadaniu zatrzymują się na ponad 1000 stoją tak z 5 sekund i dopiero potem opadają. Co może być tego przyczyną i jak to naprawić wcześniej tego nie było ale wiadomo ze stanie autu szkodzi.
Opublikowano
przeplywomierz wg mnie, mialem tak samo ze obroty 1000 i dopiero powolutku schodzily do 700, a powinny od razu zejscie miec na sam dol, bez zadnych wahan,sprawdz pod kompem bledy i sprzet, a jak bedziesz potrzebowal przeplywki 5wk9600 to sie odezwij, mam na zbyciu
Opublikowano
Autko stało niejeżdżone z 4 miesiące i gdy ostatnio je odpaliłem to po dodaniu gazu obroty wchodzą normalnie ale przy opadaniu zatrzymują się na ponad 1000 stoją tak z 5 sekund i dopiero potem opadają. Co może być tego przyczyną i jak to naprawić wcześniej tego nie było ale wiadomo ze stanie autu szkodzi.

A jakie masz wskazania obrotomierza zaraz po odpaleniu,ale bez dodawania gazu??? co wtedy sie dzieje???

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

Mam podobnie, tylko ze zatrzymuja sie na ok 2000obr i pochwili oraz powoli opadaja do ok700. Tak jest na zimnym silniku. Natomiast na cieplym zatrzymuj sie duzo nizej 1000-1500obr i spadaja duzo szybciej.

Oczywiscie tak nie powinno byc.

Czy inne osoby moga potwierdzic, ze to bedzie przeplywomierz?

Jest mozliwosc samodzielnej naprawy i jakie to moga byc koszta?

http://www.ee.pw.edu.pl/~andrzem1/bmw/ - moja Bumcia ;)

http://www.ee.pw.edu.pl/~andrzem1/bmw/spalanie.gif

Opublikowano
No ja nie potwierdzę że to przepływomierz bo u mnie pomogło przeczyszczenie silniczka krokowego teraz ten przestój jest praktycznie niezauważalny. Spróbujcie najpierw go przeczyścić bo może i u was wystarczy ten zabieg. Czyściłem silniczek płynem do mycia silników sporo czarnego syfu z niego wypłynęło.
BMW forever!!!
Opublikowano
przede wszystkim na komputer podjedz zobacz bledy, ale nie do jakiegos firmowego zakladu tylko do zwyklego malego mechanika albo gaziarza ( gaziarze zawsze musza miec komp ze wzgledu na analize spalin po kalibracji)i zapytaj ile za usluge sprawdzenie bledow komp. Ja w toruniu znalazlem kompa za 30.
Opublikowano
TPS to czujnik polozenia przepustnicy. u mnie broila i to bardzo. moja m50b25 trzymala srednio 1200-1300 obr/min. wkurzalem sie strasznie bo na swiatlach ludzie patrzyli na mnie przy starcie jak bym dopiero sie uczyl :? jak odlaczysz taka wtyczke 3-pinowa i sie poprawi to najprawdopodobniej to to ale jeszcze warto jednak byloby jechac na kompa.pozdrawiam

GSI KOCHALEM

BMW POKOCHAM

Opublikowano

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img341.imageshack.us/img341/2390/c726224810se6.jpg

Czujnik TPS to jest ta strzałka z lewej strony natomiast silniczek krokowy znajduje się w miejscu wskazanym przez tą drugą strzałkę jest trochę zasłonięty ale łatwo go poznać to taka beczułka z dwoma wejściami na wąż w kształcie litery L z podpiętą wtyczką.

Co do wypowiedzi kolegi odnośnie awarii TPS to również tą część dolotu czyściłem ponieważ zdejmowałem wszystko aż do tej kreseczki na rysunku czyli dolot i przepustnicę również czyściłem oprócz silniczka więc na pewno pomogła całość operacji może tak jak kolega napisał trzeba zająć się i okolicami TPS.

A czyściłem to tak że psikałem tym środkiem do mycia silników czekałem chwilę aż popracuje trochę i płukałem benzynką i tak po 3 razy każdy element sporo czarnego syfu wypłynęło złożyłem wszystko spowrotem i działa jak powinno.

BMW forever!!!