Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

posiadam 530d e60 i mam pytanie czy spalanie przy delikatnym dodawaniu gazu wychodzi 14 po miescie a 10-11 trasa to jest normalne ???

Opublikowano

mudl się aby to nie były pompowtryskiwacze. Duże spalanie możesz mić też ze względu na nieszczelne zawory jeżeli reszta jest ok z silnikiem.

Nie wiem dla czego ale potrafią się wypalić i gdy nie są szczelne auto pali więcej. jaki jest efekt nie wiem zobaczę bo moja głowica wraca... były wymienione 3 zawory które nie były szczelne. Reszta była ok. Palił mi ok 13 litrów a powinien ok 10 zobaczymy niedługo jakie będą efekty. Dodam że silniczek pracował pięknie i równiutko w życiu bym nie powiedział że jest coś nie tak. Pozdrawiam

Opublikowano
coboss730d daj znac jak po wymianie zaworów a wtryski ok były sprawdzane moze macie jakies pomysły co w moim sprzecie dolega :(
Opublikowano
No spoko ale podaj objawy. Czy ma jakiekolwiek. nierówna praca, dymienie, "dziura" w pedale gazu cokolwiek. Możesz mieć coś zupełnie innego uszkodzonego. Nie znam modelu. Wiem tylko że "puszczające" zawory w silniku są w bardzo dużym stopniu odpowiedzialne za zużycie paliwa. Będzie trzeba troszkę poczekać może już w przyszłym tygodniu będę mógł śmigać moim autkiem
Opublikowano

Witam

Mój wujek jeździ 530d e60 218KM i jemu pali to pomiędzy 8 a 9l/100km, więc albo jeździsz niesamowicie agresywnie, albo masz coś ewidentnie nie tak z autem :/

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

coboss730d silnik pracuje równo odpala bez problemu ja juz nie wiem co moze byc nie tak a spalanie 14 litrów w miescie mnie nie czieszy

hmm a moze przepływomierz????

a ty jakie miałes objawy ze az do zaworów sie dokopałes

Opublikowano

kompletnie nic mój silniczek pracował miodzio był też bardzo dynamiczny itd wszystko perfekt :/ szukałem innej usterki i rozebrałem silnik. Ja wiem że to nie ta generacja co Ty masz ale już bardzo bliska. Rozebrałem i jak już rozebrałem (znaczy się mechanik :wink: ) to od razu wysłałem głowicę do sprawdzenia.

Sprawdź odpowiednio:

1. Czy nie jeździsz cały czas na Sporcie :D

2. Gdzie tankujesz samochód? W grę wchodzą paliwa tylko Orlen i Shell jak cenisz jakość

Ja kiedyś zatankowałem kilka litrów (aby dojechać do firmy) na stacji która kiedyś była PREEM a teraz paliwa bierze z jakiejś rafinerii Słowackiej i jest pod jej patronatem. Dużo tego nie dolałem pewnie z 10 litrów ale za to jaka porażka :duh: Auto było raczej zmęczone jak żwawe a spalanie bagatela 14-16 a nawet i więcej jak go "dusiłem" litrów gdzie normalnie przedział mam 12-13 litrów zależy jak jeżdzę...

Opublikowano
wiesz co z tym paliwem dałes mi wiele do myslenia nastpne tankowanie orlen tylko musze to wyjeżdzic ale przy tym spalaniu nie potrwa to długo a jaki przebieg masz u siebie
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam dzis zalalem werwy i silnik chodzi równiej ale spalanie miasto trasa 50/50%

13 litrów co jeszcze może być z nie tak z moim autkiem