Skocz do zawartości

Trzesie samochodem na biegu jalowy... 318 tds

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od jakiegos czasu zauwarzylem ze na biegu jalowym zaczyna trzas samochodem tak letko ale jest to wyczuwalne....

Moze to byc poduszka silnika??

Jak tak to org. podzuszki sa gumowe czy hydrauliczne??

:? Prosze o pomoc....

Pozdrawiam

Było e36 318 z 92r. M-technic . Piekna maszyna i bez awaryjna z 340tys.km:D
Opublikowano
może być poduszka, jest gumowa z olejem w środku - chyba, ewentualnie może być przestawiony kąt wtrysku ale raczej poduszka daje o sobie znać.
Opublikowano
a te zwykle gumowe poduszki tez moga byc?? bo te olejowe kostuja przeszlo 100zl. :? a jak wymienaic to juz dwie....
Opublikowano

A miałeś może wymieniany rozrząd? Jeśli tak to masz źle ustawiony rozrząd. Ja tak miałem.

Jeśli nie wymieniałeś to może być poduszka.

Opublikowano
Rorzodu jeszcze nie wymienialem... Ale jak bylem w servisie dizla to mi sprawdzali lancuszek to powiedzieli ze jeszcze dobrze sie trzyma!! Nie mialem tych drgan dopiero sie pojawikly od jakiegos czasu.... trosze to zlosci jak trzesie autem:/ Bede musial kupic te poduszki i wymienic... Z tego co wiem to sa orginalne olejowe poduszki ale one kosztuja przeszlo 100zl. 1 szt.:/ a takie zwykle tzn. gumowe to po 40zl.!! I czy ktos mial wlasnie takie zalozone u siebie?? slyszalem ze jak sa poduszki wywalone to silnik bardzo glosno chodzi....
Opublikowano
poduszki firmy hans preis ( chyba tak to sie pisze) również posiadają hydropodstawe, sprawdzone. No i zwróć uwagę ze prawa i lewa mają inne mocowanie do budy.
Opublikowano
A na wolnych obrotach na biegu jałowym silnik równo Ci pracuje? Bo jest jeszcze opcja, że mógł przeskoczyć łańcuszek. Chociaż bardzo rzadko się to zdarza.
Opublikowano
Chdzi rowno... Tylko cos sie zaworek jeden odzywa na zimnym:/ czasami go slychac jak inaczej pracuje... A wogule cos sdilnik mi glosno chodzi... Kiedys na gieldzie samochodowej mialem stycznosc z takim samym silnikem co mam i on chodzil jak prawdziwy DIZEL!! Moze jak wymienie poduszki silnika i zlikwiduje szum z przodu(napinacz klimy i sprzeglo visco) to moze cos ucichnie bebe musial tez wymienic olej na 5w 40 taki mi doradzili na forum i podobno silnik odrazu ciszej chodzi.... Sprawdze sam....