Skocz do zawartości

auto gasnie na jalowym biegu!!!!pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam..mam ostatnio problem z gasnieciem auta ,oczywiscie pewne naprawy juz byly robione bo auto oddalem do mechanika ,praktycznie dwoch ....auto bylo sprawdzane na dwoch stacjach diagnostycznych i na nowym kompie ...ogolnie diagnostyka nic nie wyswietla czyli wszystko wpozadku ,a jednak auto gasnie..wymienilem wczesniej przepływke ,silnik krokowy,filtr paliwa swiece..mechanik powiedzial ze lewego powietrza nie bierze kolektory ssace dolny i gorny dzialaja prawidlowo..przepustnica tez prawidlowo chodzi wiec pytanie moje gdzie jest przyczyna???oczywiccie na zimnym silniku auto chodzi cacy ,lecz po rozgrzaniu obroty faluja na jalowym, ze przewaznie auto ganie..pomoze ktos?
Opublikowano
oczywiccie na zimnym silniku auto chodzi cacy ,lecz po rozgrzaniu obroty faluja na jalowym, ze przewaznie auto ganie..pomoze ktos?

a co jezeli na pb chodzi dobrze a na lpg obroty faluja (ustawienie gazu i sprawy z nim zwiazane zaluzmy ze je wykluczamy, czyli wszystko jest ok), czy to moga byc objawy popsutej sondy????

e34 520i '90 M50B20; 2006-2007

e34 520i '94 M50B20; 2007-2009

e46 320d '02 M47N; 2009-2015

e91 318d '09 N47; 2015-....

Opublikowano
witam..mam ostatnio problem z gasnieciem auta ,oczywiscie pewne naprawy juz byly robione bo auto oddalem do mechanika ,praktycznie dwoch ....auto bylo sprawdzane na dwoch stacjach diagnostycznych i na nowym kompie ...ogolnie diagnostyka nic nie wyswietla czyli wszystko wpozadku ,a jednak auto gasnie..wymienilem wczesniej przepływke ,silnik krokowy,filtr paliwa swiece..mechanik powiedzial ze lewego powietrza nie bierze kolektory ssace dolny i gorny dzialaja prawidlowo..przepustnica tez prawidlowo chodzi wiec pytanie moje gdzie jest przyczyna???oczywiccie na zimnym silniku auto chodzi cacy ,lecz po rozgrzaniu obroty faluja na jalowym, ze przewaznie auto ganie..pomoze ktos?

Kolego sprawdż czujnik temperatury który daje sygnał do kompa

Opublikowano

Kolego sprawdż czujnik temperatury który daje sygnał do kompa

mozliwe to moze byc czujnik temp,lub tez sonda lambda...

jaka propozycja???mial ktos juz klopot z sonda lambda???