Skocz do zawartości

530d - problem z opaleniem - dziwne zjawisko -skany z kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam . od kilku dni mam dosc nietypowy problem z odpaleniem autka - dzieje sie to tylko i wylacznie jak jestem na garazu , auto stoi albo na ziemi ( trawie ) albo na wysypanych kamieniach - jak jestem w jakimkolwiek innym miejscu nic podobnego sie nie dzieje -

auto w ostatecznosci odpala ale po jakims czasie ok 15 - 30 minut meczenie i kombinowania co jest nie tak

sprawdzalem na zapasowym kluczu - ale nic nie daje . okolo 50 m obok sa kable wysokiego napiecia a troszke dalej tory - ale nie wydaje mi sie ze to mogloby byc przyczyna.

objaw jest taki ze auto zapala ale zaraz gasnie i to nie zawsze zapala.

w aucie mam alarm seo perfect no ale jak pytalem sie po elektronikach to kazdy mowil ze to raczej nie mozliwe zeby seo robil takie cos. no i wogole pokazal by bledy a jest cisza.

czy spotkal sie ktos z czyms podobnym ?

Edytowane przez kiko

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ostatnio czesciej sie to dzieje - i zauwazylem ostatnio problem z otwarciem auta z pilota - dopiero po jakiejs kombinacji naciskania na pilocie autko sie otwarlo no i niestety nie odpalilem od razu - aku sie rozladowal - na nastepny dzien wszedlem i odpalilem bez zadnego problemu ( bez ladowania aku)

czy centralny z pilota ma jakies zabezpieczenie ?

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

moze mi ktos powiedziec jakie sa uruchamiane zabezpieczenia po zalaczeniu alarmu ?

no i co dodatkowo idzie jak uruchomi sie PIN na midzie ?

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano

Witam

może być ze iż blokada zapłonu jest wrażliwa na czynniki zewnętrzne ,

jak problemy z odpalanie nasilają sie w rożnych miejscach i niezależnie od temp to może być wina czujnika położenia walu

Opublikowano
dzisiaj auto zostawilem pod garazem - niestety aku sie rozladowal przy kolejnej kombinacji z odpaleniem autka - jak mozna to sprawdzic ?

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano
no i wyobrazcie sobie ze poszedlem do auta bo zapomnialem telefonu i tak sobie mowie - spróbuje jeszcze raz a moze ..... no i odpalilo - rozrusznik ledwie zakrecil ale udalo sie - zna moze ktos odpowiedz na to ? jutro podpinam sie pod kompa - zobaczymy

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl