Skocz do zawartości

awarie pomp wtrskowych prawda czy mit?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam autko bmw 320d 136km i pytanie do was czy to prawda że te auta mają wadliwe pompy wtryskowe
Opublikowano
To tak jak z turbo-jeden przejedzie 500000 km na 1 turbince-drugi w rok 2 załatwi...Wszystko zależy od użytkownika. Jak się jeździ na resztkach do ostatniej kropli, filtr wymienia raz na ruski rok, tankuje się na szemranych stacjach, to pompa szybko podziękuje-jest bardzo precyzyjne urządzenie i nie toleruje poprostu półśrodku, w postaci ON słabej jakości-to normalna kolej rzeczy. W ogóle zauważyłem, iż właśnie ten model ( moim zdaniem niesłusznie ) dostaje tu cięgi od wszystkich i często wychodzi na to, że jest be i fe i w ogóle. Moim zdaniem wynika to z mizernego stanu sprowadzanych samochodów, a także niewspółmiernej ich ilości w stosunku do pozostałych jednostek-szczególnie benzyny. Obecnie z 7/10 sprowadzanych E46 z roczników 1998-2001 to właśnie M47-stąd wynika to ciągłe "psioczenie"...mnie tylko dziwi, że na ówczesne czasy BMW nie montowała już CR, skoro koncern FIAT już od lat kilku...brak zaufania do "świeżych" technologii???
sex, drugs and BMW...
Opublikowano
mam autko bmw 320d 136km i pytanie do was czy to prawda że te auta mają wadliwe pompy wtryskowe

silnik ten opiera się na pompie bosh`a VP44 , która występuje również w silnikach VW i wielu innych.

Czy jest wadliwa ?

W duzej mierze zalezy to od jakości paliwa. Poza tym awaryjność nie jest częsciej spotykana niż w przypadku innych pomp.

320d `02 by MT 184KM@406Nm
Opublikowano
spytałem sie o tą pompe ponieważ kolega wymieniał w swoim i powiedziano mu przy regeneracji że to norma w tych bmw.Dopowiem jeszcze że kupe siana musiał zapłacić bo ok.3tyś
Opublikowano
jezeli część ma za soba 400 tys.km. czyli polskie licznikowe 160tys. to ma prawo sie popsuć. Znajoma kupiła Focusa "igłę' 60tys.km :D , po tygodniu jazdy samochód stracił moc a ona 3500zł. Kupno diesla na naszym rynku to jednak rosyjska ruletka. Albo trafi się na cacucho które poza ropa nic wiecej nie potrzebuje albo na minę i koszty naprawy zżerają całą potencjalną oszczędnosć jaką powinien dać diesel.