Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Borykam sie z problemem odnosnie swiatla mijania. Mianowicie Gdy przychodze rano, odpalam auto wszystko jest w porzadku wszystkie swiatla swieca. Auto sie nagrzeje i prawy mijania mi nie swieci ( nie mam xenonow). Na domiar zlego komputer mi nic nie pokazuje ( zawsze pokazywal Abbendlicht). Myslac jeszcze ze mam cos zepsute z kompem otwieram bagaznik aby zobaczyc czy wyczyta i pokaze Kofferraum i co sie okazuje - komunikat sie pokazal. Wiec ide do swiatla i odlaczam wtyczke od swiatel mijania i patrze na "zegary" i pokazal sie komunikat Abbendlicht. O co chodzi?? Dodam ze dla poprawienia widocznosci kiedys zalozylem sobie 100W H1. Prawa mi klekla wiec zamontowalem tam na jakis czas 55W. Nie moglem dostac juz 100W wiec i w lewa wmontowalem 55W i od tego czasu prawa nie swieci na cieplym.

Czy ktos ma jakas porade??

BMW - to jedyna rzecz dla której warto żyć!!!

Pozdro dla wszystkich posiadaczy BMW bez LPG

Opublikowano

gdyby była to postojówka byłby to osławiony "mustard relay" szeroko opisywany przez nieocenionych Panów John'a i Sean'a, jednak nawet ta bardzo typowa usterka modułu objawia się też komunikatem OBC

znam e32 z podobnym problemem (też dotyczy Abbendlicht a nie Standlicht) ale jest to wina styku w kostce przy soczewce i komunikat prędzej czy później występuje

...

http://images.google.pl/url?source=imgres&ct=img&q=http://www.after-hours-japan.com/forum/download/file.php%3Favatar%3D2927_1256015996.jpg&usg=AFQjCNHOPvQjuY6a3NonAqZpEu-c86ARiw w benzynie!

Opublikowano
Tez tam myslem ze to wina stykow w kostce wiec sie zabralem za to. Wszystko zrobilem i wydawaloby sie ze bedzie dzialac a jednak nie :|

Opublikowano
Witam. Wybaczcie ze tak dlugo nie odpisywalem. Sprawdzalem i nie mam zadnego nalotu bialego. Na wszelki wypadek spryskalem wszystko WDkiem. Swiatelko zaswiecilo ale nie na dlugo :cry: Nie wiem co jest grane bo nie swieci tylko jak sie rozgrzeje.

Opublikowano
miałem podobny problem okazało się że pod skrzynką z bezpiecznikami był przetarty jeden kabelek został polutowany i już jest wszystko ok. pozdrawiam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Problemem okazal sie uszkodzony modul swiatel. Juz wszystko dziala. Dzieki za pomoc.