Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie działają mi spryskiwacze xenonów. Mimo ,że naciskam spryskiwacz kilkakrotnie to działa tylko na szybę.

Ustaliłem,że nie ma napięcia z kabelka , który idzie na pompkę z psikaczy xenonów.

Pytanie brzmi co dalej? Może jakiś bezpiecznik? Jeżeli tak to który?

Opublikowano
Witam. Gdzieś czytałem, że aby uruchomić spryskiwacze xenonów trzeba to robić przy włączonych światłach i po piątym spryskaniu szyb włączy się spryskiwacz xenonów.
Szulman
Opublikowano
Jeszcze chciałbym dodać, że gdybyś chciał ponowić próbę to musisz wyłączć zapłon i ponownie włączyć ponieważ system zablokuje się na około 3 minuty. Pozdrawiam
Szulman
Opublikowano
Witam. Gdzieś czytałem, że aby uruchomić spryskiwacze xenonów trzeba to robić przy włączonych światłach i po piątym spryskaniu szyb włączy się spryskiwacz xenonów.

gdzie czytałes?

u mnie czyszczenie szkiel reflektorow nastepuje przy wlaczynych swiatłąch ( mijania, czy tzw krotkich) po wlaczeniu plynu na szybe .Reflektory zostaja spryskane 2 ktornie. po wlaczeniu natrysku na szybe powiedzmy po 2 minutach czyszczenie reflektora juz nie nastepuje-wiec nie wiem jak jest to sterowane- czy jakis czujnik czasowy czy jest jakis fotorezystor w lampie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

gdzie czytałes?

u mnie czyszczenie szkiel reflektorow nastepuje przy wlaczynych swiatłąch ( mijania, czy tzw krotkich) po wlaczeniu plynu na szybe .

TAk ale nie za kazdym razem. Spryskiwacze na xenony psikaja gdy ma sie wł swiatła, co 5 psiknieciem i nie czesciej co 3 lub 5 min teraz nie jestem pewien

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
No dobra ale to panowie wiem, ale one nie psikają. I tak jak mówie nie przechodzi napięcie na kabel odpwiedzialny za uruchomienie pompki od psikaczy na lampy.
Opublikowano
bezpiecznik lub pompka, raczej pompka

To raczej bezpiecznik, bo pompka wygląda bardzo dobrze a napięcie nie idzie do pomki .

Czy ktoś wie który to bezpiecznik?