Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie, dotyczace konkretnego zakladu zajmujacego sie instalacjami gazowymi w W-wie.

To zaklad: http://www.egp.pl/start.htm

Czy ktos cos wie na ich temat? Jakies opinie, doswiadczenia? :|

Chce wrzucic do 540 (98 ) M62 (4.4) w tiptronie sekwencje Prins'a. spieprzyc mozna wszystko, nawet z Prinsem, wiec wole dmuchac na zimne.

:?:

Prosze o info.

Pozdro!

Ps: moze zrobic topic w np.: warsztatach polecanych o dobrych gazownikach?

Opublikowano

1. Ważne aby takich instalacji zamontowali przynajmniej parę w takim samochodzie/silniku - spytaj się ich, jak powiedzą, ze nie, to daj sobie spokój, jak tak, to dalej masz do myślenia (mogą kłamać lub mogli np. zrobić 1-2 sztuki), albo jak masz niedaleko do nich podjedź czasami i zobacz czy takie samochody u nich się trafiają ...

2. Jest już temat o instalcjach gazowych i jest tam dużo powiedziane i jest też wątek o polecanych warsztatach, nie wiem czy jest sens mnożyć ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Ad. 1 W galeri maja 540, co prawda E-34. Maja też innne fury z dosc wymagajacymi paliwa silnikami (np. V12, turbo), lecz na moje pytanie moga i zapewne odpowiedza że robili kilkadziesiat takich! Zawsze to klient na Prinsa ($$), nieprawdaz?

Gdyby jednak ktos z branzy o nich slyszal to prosze o info lub

polecane W-wki najblizsze miejsce z instalacja Prins'a za rozsadne pieniadze.

ad2. Dobrych inatalatorow chyba nie ma tak duzo w calej Polsce, wiec podtemat moze jednak?

Tak samo moga byc inne specjalistyczne, jak tunerow nitro, chipow, turbin diesli itp.

... ale to tylko sugestia

Moze byloby troche przejrzysciej i latwiej wyszukiwac konkrety.

Pozdrawiam.

Opublikowano
... lecz na moje pytanie moga i zapewne odpowiedza że robili kilkadziesiat takich! Zawsze to klient na Prinsa ($$), nieprawdaz?

...

Niekoniecznie - ja się u jednego kiedyś pytałem, to poprostu powiedział, że BMW jeszcze nie robił ... i już wszystko było wiadomo ...

Jeden z forumowiczów, też się u gazownika zapytał (lub on sam powiedział ...), że V8 jeszcze nie robił, kolega zaryzykował i ... się sparzył ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

• Członkowie klubu
Opublikowano
... lecz na moje pytanie moga i zapewne odpowiedza że robili kilkadziesiat takich! Zawsze to klient na Prinsa ($$), nieprawdaz?

...

Niekoniecznie - ja się u jednego kiedyś pytałem, to poprostu powiedział, że BMW jeszcze nie robił ... i już wszystko było wiadomo ...

Jeden z forumowiczów, też się u gazownika zapytał (lub on sam powiedział ...), że V8 jeszcze nie robił, kolega zaryzykował i ... się sparzył ...

..... i to jeszcze jak mocno, do dziś "sprzątam po nich" . Zamieniłem amatorów na fachowców było drogo [ale w sumie taniej niż porzednicy - patrząc na późniejsze awarie].......... dobrze pojechać z kimś kto ma już taka instalkę [ oczywiście dobrze założoną] ale najlepiej spotkać się z kimś komu wcześniej zakładali [widać jakość roboty w czasie] Prinsa polecam - instalka która się sprawdza.

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
apropo instalki w e39 to miałem przyjemność oglądać zavoli sekwencję w 3,5 litra. koleś otworzł mi maskę a tam nic!! kompletnie nic!!, żadnego elementu instalacji nie widać . wszystko tak pochowali, że byłem w szoku, żadnego kabelka ani parownika ani komputera. mam namiary na dobry warsztat w lublinie i szczerze mogę go polecić. mają wszystko co trzeba łacznie z hamownią i urządzeniem diagnostycznym do bmw. koleś, u którego była załozona ta instalka jest w tym warsztacie chyba mistrzem. tak wywnioskowałem bo wszyscy jego pytali o wszystko.to jest przedstawiciel zavoli na polskę, za wtrysk do 6 cyl. powiedział mi 4500zł.
Bring More Women
Opublikowano
mam namiary na dobry warsztat w lublinie i szczerze mogę go polecić. mają wszystko co trzeba łacznie z hamownią i urządzeniem diagnostycznym do bmw.

Jak są tacy dobrzy to może podaj tu adres i telefon tej firmy.

kiedyś

E32 730

E36 318

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Mam pytanie, dotyczace konkretnego zakladu zajmujacego sie instalacjami gazowymi w W-wie.

To zaklad: http://www.egp.pl/start.htm

Czy ktos cos wie na ich temat? Jakies opinie, doswiadczenia? :|

Chce wrzucic do 540 (98 ) M62 (4.4) w tiptronie sekwencje Prins'a. spieprzyc mozna wszystko, nawet z Prinsem, wiec wole dmuchac na zimne.

:?:

Prosze o info.

Pozdro!

Ps: moze zrobic topic w np.: warsztatach polecanych o dobrych gazownikach?

Ja założyłem u nich instalację Prins'a … e36 328i R6

Założyłem odpaliłem i już 5 butlę wyjeździłem… i żadnych problemów.

Ostatnie 3 butlę wyszły mi 12,5l/100 Km ale cykl mieszany

Trasa Trójmiasto-Wa-wa + Wa-wa samo miasto ( czytaj same korki).

- aktualizacja: jak zacząłem trenować poślizgi boczne to mi ostatnia butla wyszła 15.3l/100 km :-(

- aktualizacja2: niestety padł parownik i trzeba było wymienić na nowy.

W innym warsztacie mi powiedzieli że „ładnie” założona instalacja, a ja ich nie pytałem o opinie :D