Skocz do zawartości

wymina przednich lamp - co kupic?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

jak w innym poscie zamieszczonym na forum zaznaczalem - musze wymienic swiatla z przodu ..

i tu powstaje pytanie:

skoro juz mam to zrobic to mam 2 opcje:

1. kupic orginalne - uzywki lub zamienniki (bez jakichkolwiek bajerow, ringow i soczewek)

2. kupic jakies takie - tuningowe? z soczewka i ringami

wersja 3 - xenony - nie wchodzi w rachube ze wzgledu na koszty :)

a pytanie

jak owe tuningowe - soczewkowo - zarowkowo - ringowe swieca w porownaniu z orginalnymi? czy sa z nimi jakies problemy?

znalazlem te lampy z zarownaki 2XH1 lub 2xH7 .. ktore lepsze? tak zeby i widac cos bylo i komputer nie zwariowal?

bede wdzieczny za odpowiedzi

pozdrawiam

q

Opublikowano

no i tego in pro czy depo to do 36 i 39 wyprodukowali na tony :) a do 46 jak zwykle .. mizernie ... :)

q

Opublikowano

a chcialoby sie troszke .. ladniej?:)

ale jak nie bedzie innej opcji .. to bedzie opcja podstawowa :)

q

Opublikowano
a chcialoby sie troszke .. ladniej?

Rozumiem, ale czy będzie lepiej świecić?

Nie znam zamienników, ale czytałem że różnie to z nimi bywa.

Skoro nikt nie da Ci konkretnej odpowiedzi to nie ryzykuj.

Opublikowano

Witam

Ja w swojej e36 w okresie letnim założyłem zamienniki depo ( soczewka + ring ) i muszę śmiało stwierdzić, że było warto. Nie mam z nimi problemów. Odmłodziły optycznie samochód oraz święcą o niebo lepiej od standardowych lamp. Generalnie jestem bardzo zadowolony, tak więc polecam :cool2:

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam.Ja proponowałbym używki(oryginalne).Może kolega dobrze trafił,ale słyszałem,że podróbki parują.Jak zdecydujesz sie na uzywke(oryginał),możesz je łatwo rozebrać i sprawdzić stan uszczelek,ewentualnych peknięć.Jak doprowadzisz je do porządku napewno będzie :cool2: .A co oryginał,to oryginał.wybór należy do Ciebie
Opublikowano

Parowanie u mnie w lampach się nie zdarza... chociaż słyszałem opinie, że u niektórych takie coś występuje... Fakt faktem, że oryginał to oryginał, ale mi zależało na poprawieniu oświetlenia oraz ciekawszym wyglądzie i wydaje mi się, że lampy depo dały mi taki efekt.

Odnośnie lamp właśnie firmy depo, mój znajomy zamówił sobie owy komplet do laguny 99r i jest również bardzo zadowolony, zachwala strasznie poprawę oświetlenia...

Pewnie zależy wszystko od szczęścia jaki komplet przyślą :roll2:

Pozdrawiam

Opublikowano

no pieknie .. liczyc na lut szczescia :)

ale mooooze

a czy sa jeszcze jakies?

czy tylko depo i in pro?