Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !! Zadobylem sobie niedawno lampy po lifcie orginalne ktore bym chcial zmienic jednak mam pewien problem bo byly to lampy od samochodu ktory mial dzwon i one troche staly. takze bylo w nich troszke skroplonej wody. kiedy je wysuszylem to zostaly na nich slady po wodzie i brudzie. Problem jest ze to w srodku a z tego co wiem to lampy po lifcie sa nierozbieralne. Co mam zrobic ? Zeby te lampy jakos wyczyscic od srodka tak zeby ich nie rozbierac.

A drugi problem to sa lampy tylne bo zadobylem sobie lampy tylne z bialymi kierunkami i ledami tez po lifcie a w swoim aucie czyli e 39 528 99r mam zwykle pomaranczowe kierunki. Z tego co sprawdzalem to niepasuja mi wtyczki do lamp bo ja mam jakies grubsze i nie pasuja w gnazda nowych lamp. na pierwszy rzut oka widac ze ja mam wtyczke u siebie na 8 pinow z czego jest podlaczone 7 bo jeden pin we wtyczce jest wolny, a jak patrze w nowych lampach to jest tam 6 tylko pinow. Co mam zrobic zeby wszystko gralo bo chcialbym miec piekne lampy zarowno z przodu jak i z tylu. Panowie prosze o jakas pomoc czy podpowiec w tej sprawie bo naprawde nie wiem co zrobic. szukalem w wyszukiwarce ale nie moglem nic znalesc. Pomozcie :modlitwa:

Opublikowano
wydaje mi się, że przednich nie wyczyścisz bo niby jak? a jak zaparowały znaczy, nie są szczelne i będą zawsze parowały po deszczu, co do tylnych to chyba jest jakaś przejściówka czy coś takiego
Opublikowano
Kolgo w dziale [ Zrób to sam - gotowe recepty] . Na drugiej stronie kolega Ratovnik opisal co i jak ze zdjeciami .To jest odpowiedz na twoje drugie pytanie. A na pierwsze musisz poszukac wiem ze cos bylo o rozbieraniu lamp po lifcie .
Opublikowano
Witam. Ja rozbierałem swoje lampy i wiem jak to robić. Były ich dwa rodzaje tzn. rozbieralne i nie. Jeśli są rozbieralne, to grzej opalarką obudowę w miejscu, gdzie wchodzi w nią szyba i delikatnie wypychaj wkrętakiem lub nożem. Szyba lampy wyjdzie bez problemu. Na forum było też o tym, że jakiś gość czyści lampy bez ich otwierania i ponoć efekt jest super. Jeśli będę jeszcze pomocny - pisz.