Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

niebawem będę miał "nowe" zegary do swojej E34 z wyświetlaczem działającym bez zarzutu. Pytanie: jak zmienić przebieg nowych zegarów na stary? Czy wystarczy coś przełożyć czy trzeba coś programować?

Zegary są z "małym" wyświetlaczem od 520i.

pozdrawiam

qba_m

Opublikowano
Ostatnio zmieniałem zegary w e32,z tyłu zegarów jest widoczna brązowa kostka na której jest nalepka z numerem nadwozia,trzeba ją przełożyć i przebieg będzie taki jaki był wcześniej,myślę,że w e34 jest podobnie.
Nur bmw e32
Opublikowano
Podpinam się. A dokładniej potrzebuję dokładnie właśnie takie zegary (w moich rozlał się wyświetlacz i już nawet "przebiegu dziennego" nie widać). Gdzie to kupić w miarę tanio (z allegro mam przykre wspomnienia). A może da się gdzieś kupić sam wyświetlacz?
http://i.imgur.com/CgYlyQw.jpg
Opublikowano

Ja akurat kupuję takie zegary przez Allegro z auta przeznaczonego na części. Cena 220 PLN. Dobrze mam o tyle, że znajomy odbierze mi je osobiście, a że są zamontowane w działającym jeszcze aucie, można je sprawdzić.

Szukam ich od dłuższego czasu, generalnie jest straszna lipa z zegarami do 520i. Do większych motorów kupi się bez problemu. Nawet na ebayu jeśli się pojawią, osiągają znaczne ceny. Nowe w ASO to wydatek ok 1000 PLN. U mnie problemem jest nie tylko sam wyświetlacz. Inspekcja nie działa jak powinna (nie odlicza), licznik dzienny zeruje się po każdym wyłączeniu zapłonu.

Przestał działać też test zegarów. Mam nadzieję, że z dwóch da się złożyć jedne dobre.

pozdrawiam

qba_m