Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio zamontowałem w E91 w światłach przeciwmgielnych xenony. Komputer cały czas pokazuje błąd z powodu innego napięcia niż na żarówkach halogenowych przez co odłącza dopływ prądu w ramach bezpieczenstwa. Słyszałem że można pojechać na komputer z autem i po prostu po podłączeniu wyłączyć funkcje sprawdzania tych świateł.

Wiecie może ile coś takiego by kosztowało i jaki system czyta Can-busa w e91 z 2006r. Nie jestem zwolennikiem BMW w Łodzi ze względu na ich ceny ( 800zł za wymiane oleju :/) także wolałbym to załatwić w innym miejscu.

Pozdr.

Opublikowano
Witam,

Ostatnio zamontowałem w E91 w światłach przeciwmgielnych xenony.

Pozdr.

Ze COOO :?: :!: :?:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dobrze Cie rozumie tylne swiatło przeciwmgielne a ty tam zamontowałes ksenony ?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

Ladnie wyglada.

Ale czy jest to dozwolone (zeby ,,wladza,, sie nie czepiala) :?: Nawet na zdjeciu strasznie mocno swieci, az swego rodzaju ,,łune,, roztacza- czy nie za mocno i czy nie bedzie oslepialo innych :?:

Tez w sumie bym sobie cos takiego zmontowal.

Wrzuc fotki jak juz te ringi zamontujesz.

Opublikowano
dobrze Cie rozumie tylne swiatło przeciwmgielne a ty tam zamontowałes ksenony ?

Jeszcze mnie tak nie porypalo ;p. A dozwolone hid'y nigdy nie były. Montuje bo juz zdazylem wymienic 2 zestawy zarowek przez ostatni rok a hidy sa bardziej dlugodystansowe i wiadomo ładniej świecą.

D1BO podaje Ci linki do aut które maja zmontowane te ringi juz, dokładnie te same co zamówiłem.

http://www.youtube.com/watch?v=bdvZ5iEDSQc film na youtubie

http://www.hid-lights.com/pictures/1102681W-E90.jpg fotka

To są te co na allegro są. Zrobione przez Racing Dasha Amerykańskie.

Można zobaczyć na e90post pokazali wszystkie rodzaje zarowek do e90-e92 i te z allegro sa wlasnie racing dasha. Wpadają w niebieski, ale właśnie o taki efekt mi chodzi ponieważ zmieniłem fabryczne 4300K na 6000K.

Pozdr.

Opublikowano
Ladnie wyglada.

Ale czy jest to dozwolone

Wygląd to sprawa gustu.

Świeci pewnie lepiej niż halo, bo przyznać trzeba że fabrycznie E90 ma słabiutkie te światła przeciwmgielne, ale z tego co widać na zdjęciu taki zestaw MUSI oślepiać pojazdy jadące z przeciwka.

Za używanie czegoś takiego na drodze powinno być :police:

I nie dlatego że jest niedozwolone, ale po poprostu niebezpieczne dla innych.

I to jeszcze w E90 :duh:

Opublikowano

Hehe nawet bez xenonów w halogenach za jazde na nich jest mandat. Powiem tak jak się jeździ na włączonych pozycjach/ringach to można śmiało włączyć te halogeny xenonowe w dzień. W nocy jednak faktycznie najlepiej jeździć na normalnych światłach ponieważ bez soczewki światło rozparsza się gdzieś tam w coś tam . :wink: Ale tak jak mówie do jazdy dziennej można śmiało ich używać z wyłączonymi światłami mijania.

A jak już ktoś się lubi w takie rzeczy bawić to widziałem projekty ludzi którzy zaadaptowali z innych aut soczewki i wkładali je do klosza od halogenów np z opla calibry gdzie soczewka jest stosunkowo mała.

Pzdr. :)