Skocz do zawartości

Montaż PDC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chcialbym do mojej e46 kombi zalożyc czujniki cofania. Czy da sie jakos zamontowac orginalny pdc ?? Jesli tak to co bym musial miec i mniej wiecej jakie koszta?? A jezeli nie to co za zamieniki montujecie u siebie w autach?

Opublikowano

No właśnie mnie też bardzo nurtuje ten temat bo chciałbym i w swoim touringu założyc czujniki cofania.

Obawiam się jednak, że nie będą to małe koszta :cry2:

Opublikowano
Ja mysle nad dołozeniem PDC na przód. Tylko zastanawiam sie czy zakup czujnikow od inego zestawu ( allegrowy) pozwoli na wpiecie sie do centralki bedacej juz w aucie i wukorzystanie tegoz samego buzera? No i co włącza przedni PDC?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

poszukaj listew PDC na ebayu niemieckim ..

moze z jakiegos rozbitka poszukaj .. albo z anglika

zalozenie proste .. a wiazke do podlaczenia powinienes miec wyprowadzona na tyl i zaslepiona ..

jedynie kwestia ceny .. :)

listwa - modul - gong :) .. (o ile tego nie masz u siebie -modul i gong)

ale chyba taniej bedzie wkrecic na nowo ...

q

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jest retro-fit PDC do E46, koszta cikra 4kzł za całość. Tak mi powiedzieli w BMW ale nigdzie indziej tego i tak się nie dostanie oprócz rynku wtórengo. Nie ma wiązek w aucie, a przynajmniej nie ma tego w moim. Mam nawet gdzieś schemat w PDF z podanymi modułami które należy zakupić.

Tu jest PDF

Edytowane przez BaX

Opublikowano

u mojego znajomego - E46 z 1999 (ktory namowil mnie na zakup BMW) tez nie bylo orginalnego PDC ..

zamawial na ebayu i montowal .. uprzednio sprawdzil czy ma wszystkie podzespoly .. mial zamontowane - tylko brakowalo mu listwy PDC ..

mial wiazki elektryczne wyprowadzone z przodu na tyl i tam zaslepione .. gotowe do instalacji ..

ale moze w innych owych wiazek brak? .. moze

a na PDF'ach podaja caly kompletny schemat instalacji .. a nie stan faktyczny Twojego samochodu ..

q

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

a na PDF'ach podaja caly kompletny schemat instalacji .. a nie stan faktyczny Twojego samochodu ..

Wystarczy spojrzeć do bagażnika w okolice wnęki akumulatora aby się przekonać czy są wiązki. Bliższy jestem tego, że miał zmieniony zderzak np. po stłuczce niż, że miał całą instalacje i nie miał czujników w zderzaku.

Opublikowano

tego nie wiem :)

calkiem mozliwe ze masz racje ..

choc auto bylo kupowane u dielera (nie komisie) w niemczech jako bezwypadkowe .. ale wszystko jest mozliwe :)

q