Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chcialbym do mojej e46 kombi zalożyc czujniki cofania. Czy da sie jakos zamontowac orginalny pdc ?? Jesli tak to co bym musial miec i mniej wiecej jakie koszta?? A jezeli nie to co za zamieniki montujecie u siebie w autach?

Opublikowano

No właśnie mnie też bardzo nurtuje ten temat bo chciałbym i w swoim touringu założyc czujniki cofania.

Obawiam się jednak, że nie będą to małe koszta :cry2:

Opublikowano
Ja mysle nad dołozeniem PDC na przód. Tylko zastanawiam sie czy zakup czujnikow od inego zestawu ( allegrowy) pozwoli na wpiecie sie do centralki bedacej juz w aucie i wukorzystanie tegoz samego buzera? No i co włącza przedni PDC?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

poszukaj listew PDC na ebayu niemieckim ..

moze z jakiegos rozbitka poszukaj .. albo z anglika

zalozenie proste .. a wiazke do podlaczenia powinienes miec wyprowadzona na tyl i zaslepiona ..

jedynie kwestia ceny .. :)

listwa - modul - gong :) .. (o ile tego nie masz u siebie -modul i gong)

ale chyba taniej bedzie wkrecic na nowo ...

q

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Jest retro-fit PDC do E46, koszta cikra 4kzł za całość. Tak mi powiedzieli w BMW ale nigdzie indziej tego i tak się nie dostanie oprócz rynku wtórengo. Nie ma wiązek w aucie, a przynajmniej nie ma tego w moim. Mam nawet gdzieś schemat w PDF z podanymi modułami które należy zakupić.

Tu jest PDF

Edytowane przez BaX
Opublikowano

u mojego znajomego - E46 z 1999 (ktory namowil mnie na zakup BMW) tez nie bylo orginalnego PDC ..

zamawial na ebayu i montowal .. uprzednio sprawdzil czy ma wszystkie podzespoly .. mial zamontowane - tylko brakowalo mu listwy PDC ..

mial wiazki elektryczne wyprowadzone z przodu na tyl i tam zaslepione .. gotowe do instalacji ..

ale moze w innych owych wiazek brak? .. moze

a na PDF'ach podaja caly kompletny schemat instalacji .. a nie stan faktyczny Twojego samochodu ..

q

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a na PDF'ach podaja caly kompletny schemat instalacji .. a nie stan faktyczny Twojego samochodu ..

Wystarczy spojrzeć do bagażnika w okolice wnęki akumulatora aby się przekonać czy są wiązki. Bliższy jestem tego, że miał zmieniony zderzak np. po stłuczce niż, że miał całą instalacje i nie miał czujników w zderzaku.

Opublikowano

tego nie wiem :)

calkiem mozliwe ze masz racje ..

choc auto bylo kupowane u dielera (nie komisie) w niemczech jako bezwypadkowe .. ale wszystko jest mozliwe :)

q