Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam następujący problem: kiedy odpalam silnik rano (jest chłodny) strasznie buczy wspomaganie przy skręcaniu kierownicą.

Po paru minutach gdy silnik sie nagrzeje hałas mija!

Płyn sprawdzalem i jest w normie.

Z czym moze byc to związane?

Proszę o pomoc

Opublikowano
Ja obstawiam , że hałasuje zimny i wilgotny pasek wielorowkowy. Mam to samo po 2 minutach jest ciasza.
Opublikowano

Tylko to mi nie wygląda na halas paska.To bardziej przypomina halas przeciazonej pompy lub cos w tym stylu.

Poza tym pasek by chyba halasowal caly czas, a nie tylko jak skrecam kola. :shock:

Opublikowano

Nie chce mi się popsikać wd40 na zimny pasek, bo rano zawsze się spieszę więc to ciężko sprawdzić.

Skręt kół powoduje zwiększenie obciążenia i może powodować występowanie dźwięków z paska.

Opublikowano
Tylko to mi nie wygląda na halas paska.To bardziej przypomina halas przeciazonej pompy lub cos w tym stylu.

Poza tym pasek by chyba halasowal caly czas, a nie tylko jak skrecam kola. :shock:

poziom płynu jest dobry ale czy jest czysty?

jeżeli jest OK to siada pompa wspomagania

Opublikowano
ja mialem to samo tylko ze niemialem wystarczajaco plynu i tak mruczalo wspomaganie dolalem na full i cisza :)

-----------------------------------------------------

F06 640i Xdrive

-----------------------------------------------------