Skocz do zawartości

buczenie po otwarciu samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Podchodze do samochodu pilotem otwieram a w tym momencie slysze spod samochodu w okolicy mojego siedzenia buczenie szumienie czy nie wiem co, ja jakis wentylator. Pozniej przestaje. Co to jest? Webasto? Pompa paliwa? Czy co?

Dzieki

Wstrzasaj i kasaj
Opublikowano
To webasto.
Opublikowano
  • Autor
To webasto.

A czy w momencie jak pracuje moge wlaczyc silnik czy czekac az przestanie pracowac?

Dzieki

Wstrzasaj i kasaj
Opublikowano
na nic nie czekać pozycja kluczyka II krotka obserwacja wyświetlacza i pozycja III .
Opublikowano
A może masz zawieszenie pneumatyczne "NIVO" mi buczy jak samochód długo stoi nie odpalany i wtedy pompka doładowuje ciśnienie i poziomuje mi samochód trwa to dosłownie pare sekund , więc może to Ci buczy.
Opublikowano
pompka nivo jest w bagażniku a nie przy drzwiach.
Opublikowano
pompka nivo pracuje przy zapalonym silniku i w momencie jak ruszasz przynajmniej ja tak mam

Pompka potrawi się też włączyć na niezapalonym silniku. Bynajmniej w moim aucie.

Opublikowano

W moim aucie też pompka nivo potrafi zadziałać przed odpaleniem auta.

Kolego Jerry nikt nie napisał że ten problem występuje blisko drzwi tylko pod samochodem w okolicy siedzenia ale buczenie sie roznosi pod samochodem i może sie wydawać że to bliżej przodu ale chyba jednak bym obstawiał webasto.

Opublikowano
  • Autor
Generalnie nie mam NIVO. Tylko teraz pytanie czy mozna ruszac nie zaleznie czy pracuje jeszcze czy nie?
Wstrzasaj i kasaj
Opublikowano
Tak można odpalać autoi i na nic nie tzreba czekać.