Skocz do zawartości

buczenie po otwarciu samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Podchodze do samochodu pilotem otwieram a w tym momencie slysze spod samochodu w okolicy mojego siedzenia buczenie szumienie czy nie wiem co, ja jakis wentylator. Pozniej przestaje. Co to jest? Webasto? Pompa paliwa? Czy co?

Dzieki

Wstrzasaj i kasaj
Opublikowano
To webasto.

A czy w momencie jak pracuje moge wlaczyc silnik czy czekac az przestanie pracowac?

Dzieki

Wstrzasaj i kasaj
Opublikowano
A może masz zawieszenie pneumatyczne "NIVO" mi buczy jak samochód długo stoi nie odpalany i wtedy pompka doładowuje ciśnienie i poziomuje mi samochód trwa to dosłownie pare sekund , więc może to Ci buczy.
Opublikowano
pompka nivo pracuje przy zapalonym silniku i w momencie jak ruszasz przynajmniej ja tak mam

Pompka potrawi się też włączyć na niezapalonym silniku. Bynajmniej w moim aucie.

Opublikowano

W moim aucie też pompka nivo potrafi zadziałać przed odpaleniem auta.

Kolego Jerry nikt nie napisał że ten problem występuje blisko drzwi tylko pod samochodem w okolicy siedzenia ale buczenie sie roznosi pod samochodem i może sie wydawać że to bliżej przodu ale chyba jednak bym obstawiał webasto.

Opublikowano
Generalnie nie mam NIVO. Tylko teraz pytanie czy mozna ruszac nie zaleznie czy pracuje jeszcze czy nie?
Wstrzasaj i kasaj