Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymienilem plyn chłodniczy. odpowietrzylem a mój problem pozostał. mianowicie temperatura na zegarach żadko wychodzi poza niebieskie pole. ogrzewanie kabiny też nie jest rewelacyjne.

Pytanie jest takie: czy to termostat??? A moze gdzie indziej szukac przyczyny.

ile kosztuje doby termostat??? zeby nie wcisneli mi w sklepie jakiejs beznadziejnej podruby???

z góry dzieki za podpowiedzi!!!

Opublikowano
z tym termostatem z linka to ostrożnie, jakiś czas temu tez to przerabiałem i w katalogu w aso podają ze temp otwarcia jest 88 stopni, w programie autodata jest 88 a na aukcjach i w sklepach wciskają 80 stopni. Osobiście kupiłem 88 stopni który teoretycznie nie jest do 318 tds ale wszystko jest oki, temperatura jest idealnie w pionie. Jeżeli wcześniej wszystko było oki, tzn temperatura trzymała pion to najpewniej wyjąć termostat i sprawdzić jak jest opisany - powinien mieć wytłoczoną temperature otwarcia i wtedy podjąć decyzje czy 80 czy 88.
Opublikowano
Rok temu gdy miałem 318tds kupiłem dokładnie taki sam termostat jaki jest podany w linku i było oki! ważne żeby był do dizelków a nie do benzyniaków a co do problemu kolegi reszczyk to miałem to samo i po wymianie termostatu było miło i ciepło :D