Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Orientuje sie ktos jakie swiece musze kupic do mojej Buni?wiem tylko ze sa jakies oznaczenia literowe i nic pozatym.Moze mi podacie jakies numery produktu albo oznaczenia zebym wiedzial czego mam szukac na Allegro lub E-bayu.Mam 318is M42 coupe z 96r
Opublikowano
Ja mam kolego 320i i zakupiłem świece NGK :lol: ,ale do twojego modelu na str.http://www.realoem.com/bmw/select.do są swiece typu NGK BKR 6 EQUP zaglądnij sobie.pozdr
Opublikowano
Dzieki za odpowiedz.A orientujesz sie ktore sa lepsze z jedna,diwema czy czterema elektrodami?Bo mi sie wydaje ze z jedna to za malo a cztery to chyba za duzo jak na taki maly silnik.
Opublikowano
Dzieki za odpowiedz.A orientujesz sie ktore sa lepsze z jedna,diwema czy czterema elektrodami?Bo mi sie wydaje ze z jedna to za malo a cztery to chyba za duzo jak na taki maly silnik.

To nie chodzi że mały silnik bo masz 140KM jak to is hehe :mrgreen: a Ja założyłem na 3 elektrody koleś mówił że jak się ma gaz to lepiej spalają nie wiem jaka jest w tym prawda :!: pozdrawiam to napisz jaki dokonałeś zakup :!: :D

Opublikowano

Z tego co czytałem nie raz to przy gazie zakłada się przeważnie jedno elektrodowe bo to one lepiej z LPG współpracują-a co do marki to NGK.

A tak ogólnie to chyba świece według katalogu dobierać jakiegoś, choć wiem że w katalogach są cyrki niekiedy-sam się przekonałem na kilku elementach :D

Opublikowano
Nie wiem kolego "ufo000000" ale koleś w sklepie mi tak doradził ale ja i tak bede je zmieniał bo dziwnie mi silnik na nich pracuje nie jak wczesniej :cry2: ale zakupie też NGK na te z jedną elejtrodą,ale dzieki za info pozdrawiam :!: :wink:
Opublikowano
Nie wiem kolego "ufo000000" ale koleś w sklepie mi tak doradził ale ja i tak bede je zmieniał bo dziwnie mi silnik na nich pracuje nie jak wczesniej :cry2: ale zakupie też NGK na te z jedną elejtrodą,ale dzieki za info pozdrawiam :!: :wink:

O świeczkach trochę tematów jest na forum to możesz jeszcze poczytać przed kupnem :)

Opublikowano
Ok dzięki właśnie czytam co podał kolega ArturGrantham :!: powyżej coś wymyśle pozdrawiam :mrgreen: :!:
Opublikowano
javascript:emoticon(':mrgreen:')Wymienilem swieca na Bosch FR78X Z czterema elektrodami i musze przyznac ze jest poprawa w pracy silnika,jest plynniejsza,na wolnych obrotach nic nie szarpie i nie faluje.Swiece kupilem na E-bayu.Koszt za 4 swiece 48 zl z przesylka.Gdyby Ktos chcial to wkleic w wyszukiwarke E-BAY ten link BMW E36 316 318 1991-2000 BOSCH SUPER 4 SPARK PLUGS SET