Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam.Jestem nowy od sierpnia posiadam bmw e 46 jest to moje pierwsze bmw .Jedna rzecz mnie wkurza,nawet na niewielkich nierównosciach samochód podskakuje jak piłka.Na dłuzszych odcinkach jest to uciazliwe az trzesie narzadami wewnetrznymi .Jezeli chodzi o zbierznosc to jest ustawiona.Czy na sportowych sprezynach mogą być takie trzepania .Amorki maja po 70%.po czym poznać jaki rodzaj sprezyn jest w samochodzie?Pomózcie nowemu :P Edytowane przez luki e 46
Opublikowano
Dzieki za link,ale tamta historia nie zakończyła sie happy endem :( .Musze jeszcze kiedyś przejechać sie taka sama bmką jak moja i sobie wtedy porównam. :wink:I pomimo wszystko wymienie spreżyny,bo na obecna chwilke jest twarda jak cholera.Próbowalem ja rozbyjać,stanałem z boku i zacząłem ja kołysac.Twarda sztuka prawie nie drgneła.
Opublikowano
skacze ci auto dlatego ze amory dobijaja do konca i nie amortuzyja tlumienia . Wtedy auto tylko jest na sprezynach a wiadomo ze sprezyna odbija tam i spowrotem. Kup sportowy amor o skroconym skoku i bedzie ok wtedy.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
byłem na stacjii kontroli pojazdów i wyszło na trzepaku ze amory maja po 70%.A z tym skakaniem-chodzi o to,że nie wybiera nierównosći tylko czuje każdą nierówność.Auto zachowuje się tak jakby wogóle nie miało amortyzacji jest strasznie sztywne.mechanik ostatnio powiedział po przejżdżce moim autem"te auto jest jakies podsterowne",pytał czy zakładałem inne sprężyny? A ja nic nie wiem,bo mi go przywieżli z wioski pod bawarią. :?: