Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem ze stacyjką. Czasami zdarza sie, że gdy przekręcam kluczyk nic się nie dzieje, kontrolki się nie zapalają. Dopiero po którymś razie zaskakują. Przeważnie zdarza się to w najmniej odpowiednich chwilach :mad2: Zacząłem używac drugiego kluczyka i wydawało sie, że problem z głowy, ale jednak stacyjka znowu dała o sobie znac. Wie ktoś co może byc przyczyną takiego 'marudzenia'? Może jest na to jakaś prosta recepta?
Opublikowano
Sprawdz bezpieczniki nr. 14 i nr. 67 pozniej mozesz dalej szukac problemu przy stacyjce ( bo po wyjeciu tych bezpiecnzikow sluchac wyraznie jak przekaznik podaje napiecie na stacyjke - w celu zapłonu lub tez nie)
Opublikowano
moze kostka od stacyjki ci sie konczy...przerabialem to kiedys,jakby co to wymienisz sam a koszt kostki w serwisie smieszne pieniadze
kiedys e36 316,325 coupe...pozniej e46 320d
Opublikowano
trzeba sciagnac dolna obudowe pod kiera...a sama kostka jestbprzykrecona z tylu stacyjki na 2 barzo male srubki
Opublikowano
a jeszcze jedno pytanie czy przed kupnem kostki można sie upemnić że to właśnie ta kostka żeby nie wrzucić kasy w błoto , orientowałem sie o cene w serwisie BMW koszt 178zł
Opublikowano
nie twierdze ze to jest powodem ,ale u mnie tak bylo ze czasami sie wlanczal zaplon a czasami nie{e36 i e46}....troszke podrozalo ok 2,5 roku temu placilem 58zl u smorawinskiego
Opublikowano

mam podobnie u mnie tylko kontrolka od poduchy zapalała się, wypiąłem zielony przekaźnik z puszki w komorze silnikowej i problem znikł, może ktoś wie do czego ten przekaźnik jest w programie pisze ze jest to

relay relief for ignition coil nr 3 na obrazku nie wiem czemu nie jest opisana na realoem na bmwfans jest.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL71&mospid=47634&btnr=12_0904&hg=12&fg=35

Opublikowano
dziś dotarłem do tej kostki i zauwarzyłem ze jak sie kostke pchnie w jednym kierunku to wszystko działa , spryskałem preparatem do bezpieczników i efekt jest taki ze teraz raz na kiedyś nie działa, czyli można wywnioskować ze poprostu kostka nie łączy ze wtyczką. Pojeżdze pare dni i zoobaczymy efekt
Opublikowano
cieszesie ze pomoglem ale jezeli jestes pewien ze to ona to ja zmien bo mozesz miec kiedys niespodzianke bedziesz chcial odpalic a tu klops...woz ze soba maly srubokrecik jakby co to kluczyk w stacyjke na 1 poz odkrecasz kostke i odpalasz przekrecajac kostka :P
Opublikowano

okazało sie że to kostka koszt to 143zł w serwisie bmw wymiana 5 min .

Dzięki za pomoc pozdro!!! :cool2:

Po założeniu nowej kostki rozebrałem oczywiście starą , myślałem ze znajduje sie w środku sama elekronika a tam nic innego jak styki.

Moin zdaniem można to naprawić w domu poprostu trzeba wyszyścić sytki i tyle , dla tego kto lubi majsterkować 20 min roboty !!