Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

od kilku miesięcy dopiero mam bmw. przedtem jakieś fordy......toyoty...

za chwilę będę miał inspekcję i wymianę filtrów. i teraz moje pytanie. jak to jest z filtrami powietrza? jak to jest ze stożkowym filtrem powietrza. w sumie większa powierzchnia ssąca. czy te filtry polecacie do zwykłego codziennego i nie sportowego użytkowania? i jak to jest z założeniem tego. nie potrzeba żadnych przeróbek?

z góry bardzo dziękuję za podpowiedzi

Opublikowano

Ja ogolnie twierdze ze sa ludzie ktorzy stworzyli BMW chwala im za to

i chwala za system dolotu powietrza odpowiedni dla tego autka

wiec nie zmienie na inny

ale jesli musisz zero przerabianie nie trzeba nic

tylko nie kup sobie filtra z dolotem z allegro za 40PLN

bo to profanacja

Opublikowano
zgadzam sie z kolega.ja tez chcialem kupic stozkowy szy jakies cudenko ale pomyslalem ze inzynierowie z bmw wiedza co robia.szczegilnie ze nie chcesz jezdzic wyczynowo.pozatym niektore filtry stozkowe sa glosniejsze a nie wszyscy teg ochca
Opublikowano

Zostaw ten filtr co masz oryginalnie, stożkowego filtra się nie zakłada byle jak tak jak to robi większość "tunerów" :lol:

Żadnych efektów nie odczujesz.

A co do tego czy nic nie trzeba przerabiać-tam jest przepływomierz i z tego co czytałem potrafi on świrować jak byle jak ten filtr zamontujesz.

Opublikowano
jak to jest ze stożkowym filtrem powietrza. w sumie większa powierzchnia ssąca. czy te filtry polecacie do zwykłego codziennego i nie sportowego użytkowania? i jak to jest z założeniem

Większa powierzchia ssąca ale prawdopodobnie mniejsze i gorsze filtrowanie. Montaż także powinien być w odpowiednim miejscu - tak aby łapał zimne powietrze a nie to gorące pochodzące od nagrzanego silnika.

Ogólnie - nie kombinuj z tym bo nic to nie da.

pzdr,

Opublikowano
jak to jest ze stożkowym filtrem powietrza. w sumie większa powierzchnia ssąca. czy te filtry polecacie do zwykłego codziennego i nie sportowego użytkowania? i jak to jest z założeniem

Większa powierzchia ssąca ale prawdopodobnie mniejsze i gorsze filtrowanie. Montaż także powinien być w odpowiednim miejscu - tak aby łapał zimne powietrze a nie to gorące pochodzące od nagrzanego silnika.

pzdr,

chciałem troche informacji na ten temat bo jestem w nim zielony;) wielkie dzięki za odpowiedź

Opublikowano

pzdr,

Popieram kolegów wyżej :cool2: a co jeszcze się z tym wiąże to filtr stożkowy może doprowadzic do uszkodenia przepływki :search: wiem =że gdzieś na naszym forum już jest podobny temat pozdrawiam